perjantai toukokuu 3. 2024

Teosto-palkinnon 2022 ehdokkaat julki

© Jussi Halttunen

Koska vuoden 2021 Teosto-palkinto jätettiin koronapandemian vuoksi jakamatta, on tänä keväänä sekä ehdokasmäärä tavanomaisen 5–7 palkintoehdokkaan sijaan 12, ja raadin jakama palkintosumma kasvatettu 60 000 euroon. Voittaja(t) julkistetaan 19. toukokuuta.

Teosto-palkintoehdokkaina ovat Minna Leinosen sävellys liikeoopperassa ALMA!, Ville Aallon sävellykset levyllä Avian Electronics, Cecilia Damströmin sävellys ICE, Adina Dumitrescun sävellys I smiled to the bird on Jupiter, Linda Fredrikssonin sävellykset levyllä Juniper, Rasmus Soinin sävellykset Sointi Jazz Orchestran levyllä Kolibri, Sanna Klemetin sanoitukset sekä Klemetin ja Pekka Tuomen sävellykset ja sovitukset Litku Klemetin levyllä Kukkia muovipussissa, Liisa Tanin sävellykset ja sanoitukset Sir Liselotin levyllä Maniduros, Eevil Stöön ja työryhmän sanoitukset ja sävellykset levyllä Marsipan Wave, Sami Hynnisen sävellykset ja sanoitukset Opium Warlordsin levyllä Nembutal, Laura Naukkarisen ja Matti Byen sävellykset ja sovitukset ja Janne Laineen ääniteokset Lau Naun levyllä Själö, sekä Johanna Rasmuksen ja työryhmän teokset Yonan levyllä Uni johon herään.

Palkintoehdokkaat valitsi esiraati, johon kuuluivat musiikkitoimittaja, tietokirjailija Mervi Vuorela (pj), toimittaja, radiojuontaja Antti Granlund, musiikkitoimittaja Lotta Emanuelsson, musiikintutkija, musiikkitoimittaja Mikael Mattila, toimittaja Katri Kallionpää, DJ, toimittaja Tytti Viljanen ja musiikkitieteilijä, apulaisprofessori FT Susanna Välimäki.

Teosto-palkinnon saajan tai saajat ehdokkaiden joukosta valitsee nelihenkinen tuomaristo, johon kuuluvat vuoden 2020 Teosto-palkintovoittajat, artisti Jesse Markin ja säveltäjä, tuottaja Totte Rautiainen sekä Teoston johtoryhmän kutsumat jäsenet, Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén ja toimittaja Maria Veitola.

Tuoreimmat uutiset