perjantai toukokuu 17. 2024

Turun Martinkirkossa vietetään balttilaista musiikkiviikonloppua

Paraisten vokaaliyhtye esiintyy osana viikonloppua. Kuvalähde: Tomi Satomaa

Turun Martinkirkossa järjestetään Baltian maiden 100-vuotisjuhlallisuuksien kunniaksi Baltic Weekend -musiikkifestivaali 26.-28.10. Kolmipäiväisessä tapahtumassa kuullaan musiikkia Virosta, Latviasta ja Liettuasta niin kuorojen, urkujen kuin laulusolistienkin voimin. Tapahtumaa luotsaa järjestävän Martinseurakunnan kanttori-urkuri Tomi Satomaa.

Perjantaina Satomaan urkukonsertissa kuullaan kolme teosta Arvo Pärtiltä sekä niin ikään virolaisen Andres Uibon Apocalypse Symphony. Lauantaina Visa Yrjölän johtama Mieskuoro Euga esittää teoksia mm. Veljo Tormisilta, Gustav Ernesaksilta, Cyrillus Kreekiltä, Ēriks Ešenvaldsilta, Vytautas Miškinisiltä ja Rihards Dubralta. Konsertin solistivieraana toimii tenori Niall Chorell.

Sunnuntain messussa kuultava välimusiikki on myös peräisin Baltian maista, ja sitä on mukana esittämässä Turun konservatorion kamarikuoro. Baltic Weekendin päättää Satomaan johtaman Paraisten Vokaaliyhtyeen konsertti sunnuntai-iltana, jossa kuullaan Pärtin, Kreekin, Urmas Sisaskin ja Peeter Südan teoksia. Urkurina toimii Markku Mäkinen.

Tuoreimmat uutiset