maanantai kesäkuu 17. 2024

Uudet johtajat Kuopioon ja Kymi Sinfoniettaan, Zilliacus viuluprofessoriksi

Kymi Sinfonietta sai uuden toimitusjohtajan pitkään kestäneen hakuprosessin tuloksena.

 

Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin uudeksi johtajaksi on valittu Jari Eskola, joka on toiminut mm. musiikkikustantamo Fennica Gehrman Oy:n kustannuspäällikkönä, Suomen Säveltäjät ry:n toiminnanjohtajana sekä Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen palvelu- ja kehityspäällikkönä. Kuopiolaislähtöinen Eskola aloittaa työnsä elokuun alussa. Syyskausi 2023 on ensimmäinen Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarin, Eugene Tziganen suunnittelema konserttikausi. Eskolan tulevana roolina roolina on orkesterin intendentin töiden lisäksi vastata konsertti- ja kongressikeskuksen kehittämisestä ja hallinnon ja tuotannon johtamisesta.

 

Mikko Missi on valittu Kymi Sinfoniettan uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa työnsä orkesterissa 1.6.2023. Missi siirtyy toimitusjohtajaksi Helsingin Barokkiorkesterin toiminnanjohtajan paikalta. Hän on toiminut aiemmin mm. Helsingin juhlaviikoilla, Tampere-talossa, Suomen Berliinin suurlähetystössä sekä Opetus- ja kulttuuriministeriössä. Kymi Sinfoniettan johtajuus on erityinen paikka Suomen orkestereissa, sillä se on ainut osakeyhtiömuotoinen ja kahden kaupungin omistama orkesteri.

 

Ruotsalainen viulutaiteilija Cecilia Zilliacus on valittu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian uudeksi viulumusiikin professoriksi. Hän aloittaa työssään elokuussa. Professuuri on kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva. Zilliacuksen valinnassa painoivat hänen näkemyksellinen visionsa viulumusiikin tulevaisuudesta, mistä kertoo mm. yhteistyö eri nykysäveltäjien kanssa, sekä hänen laaja kokemuksensa ja opiskelijalähtöinen ja tehokas tapansa opettaa. Hän on toiminut vuodesta 2018 Tukholman kuninkaallisen musiikkikorkeakoulun professorina. Zilliacus on tullut Suomessa tunnetuksi myös mm. Korsholman musiikkijuhlien ja Katrina Kamarimusiikin taiteellisena johtajana.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tuoreimmat uutiset