tiistai huhtikuu 16. 2024

Vanhaa musiikkia Kehä III:n kupeessa – BRQ Vantaa saapuu jälleen

Rosetta Ensemblen viulun, nokkahuilun ja urkujen trio sekoittaa vanhoja teoksia moderniin musiikkiin.

BRQ Vantaa -festivaali saapuu jälleen Helsingin pitäjän kirkonkylään 7.–15.8., käyttäen keskiaikaisen Pyhän Laurin kivikirkon ohella konserttipaikkanaan myös upouutta Tikkurilan kirkkoa. Ohjelma keskittyy 1800-lukua edeltävään musiikkiin, tehden myös välillä koukkauksia meidän aikaamme.

Festivaalin aloituskonsertissa 7.8. viulistit Florence Malgoire ja Amandine Solano, gambistit Markku Luolajan-Mikkola ja Maija Lampela sekä cembalisti Laurent Stewart yhdistävät voimansa BRQ Vantaa Ensembleksi François Couperinin musiikin parissa. Malgloirella ja Stewartilla on festivaalilla myös omat soolokonserttinsa. 8.8. Helsingin Barokkiorkesterin yhtye soittaa Aapo Häkkisen johdolla J.S. Bachia ja hänen edeltäjiään.

10.8. Rosetta Ensemblen Tasoja -konsertissa barokkimusiikki yhdistyy Jukka Tiensuun, Einar Englundin, Cecilia Damströmin ja Tore Bjørn Larsenin musiikkiin, ja kotimainen Amor Céu puolestaan sukeltaa keskiaikaan. Mitä jos? -konsertissaan Luolajan-Mikkola leikittelee ajatuksella, että suomalais–balttilainen kantele olisi löytänyt jollain tavoin tiensä Ranskaan ja Marin Marais’n musiikkiin. Kitaristi Petri Kumelan ohjelma puolestaan sovittaa C.P.E. Bachia ja Franz Schubertia kitaralle, sekoittaen aikakautta myös Sebastian Hillin ”aikamme tanssisarjalla”. Päätöskonsertin teema puolestaan on Buxtehude aikalaisineen. Katso koko ohjelma täältä.

Tuoreimmat uutiset