perjantai toukokuu 17. 2024

Viidettäkymmenettä Kuhmon Kamarimusiikkia juhlitaan nostalgialla

Daniel Rowland ja Maja Bogdanovic Kuhmossa 2018. © Stefan Bremer

Suomen kesän tunnetuimpiin ja vanhimpiin klassisen musiikin festivaaleihin kuuluva Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään nyt viidettäkymmenettä kertaa. Sellisti Seppo Kimasen perustama festivaali järjestettiin ensi kerran vuonna 1970. Nyt 14.–27.7. järjestettävän festivaalin teemana Nostalgia. Taiteellinen johtaja, viulisti Vladimir Mendelssohn on tehnyt ohjelmavalinnoissa läpileikkauksen koko festivaalin historiaan ja poiminut myös aiempien taiteellisten johtajien konserttiohjelmia osaksi kokonaisuutta.

Taiteilijavieraiksi saapuu festivaalihistorian vakiovieraita, kuten pianisti Izumi Tateno ja viulisti Yoshiko Arai. Myös tänä vuonna pidetyn Tsaikovski-kilpailun nuoret taiteilijat ovat edustettuina, muun muassa pianokilpailun voittaja Alexandre Kantorow sekä finaalisijoille päässeet viulistit Marc Bouchkov ja Aylen Pritchin sekä sellisti Senja Rummukainen.

Lentua-salin ja Kuhmon kirkon ohella liittyy päivittäisten konserttipaikkojen joukkoon myös Tuupalan alakoulu. Osana pyöreiden vuosien juhlintaa valmistuu myös Juhani Koiviston kirjoittama historiikki sekä esitellään Stefan Bremerin valokuvanäyttely.

Tuoreimmat uutiset