perjantai syyskuu 20. 2024

Musiikkitalolle jälleen uusi johtaja

Musiikkitalo
Musiikkitalo. Kuva: Niklas Nabb

Musiikkitalon toimitusjohtaja Katja Leppäkoski jättää tehtävänsä 12. helmikuuta. Hänen tilalleen on valittu Suomen Kansallisoopperan hallintojohtajana ja Keravan kaupungin kehitysjohtajana aiemmin toiminut Pekka Kauranen. Kauranen aloittaa tehtävänsä vuoden määräajalla 15. helmikuuta.

Musiikkitalon tiedotteen mukaan Leppäkosken lähtö tapahtuu yhteisymmärryksessä hallituksen kanssa. Puheenjohtaja Veikko Kunnaksen mukaan talon talouden ja hallinnon osaaminen vaatii nyt uudenlaista osaamista. Kaurasen tärkeimpiin tehtäviin kuuluu nyt rahoituksen etsiminen sekä myynnin lisääminen Musiikkitalon ulkopuolisille käyttäjille.

Musiikkitalon ympärillä on kuitenkin kuohunut aiemmin. Syyskuussa 2015 Leppäkosken johtamissa Musiikkitalon palveluyhtiössä uutisoitiin olleen ”raju riita”, ja että osa työntekijöistä harkitsisi oikeustoimia yhtiötä vastaan palkkakiistan vuoksi.

Sitä ennen kesäkuussa yhtiön tietohallintapäällikkö Timo Ruohomäki erosi, toivoen hallituksen harkitsevan toimenpiteitä ”yhtiön toimintakyvyn palauttamiseksi”. Kirjeessään Musiikkitalon hallituksen jäsenille Ruohomäki moitti Leppäkosken toimia väittäen, että tämä toimi pikemminkin ystäviensä kuin yhtiön hyväksi hankkiessaan yhtiöön uutta tuotannonohjausjärjestelmää. Leppäkoski kommentoi kirjettä sanoen, että siinä on valtavasti virheitä.

Myös vuonna 2011, lähes heti Musiikkitalon avaamisen jälkeen sen toimitusjohtaja Kenneth Katter ja johtaja Helena Hiilivirta irtisanoutuivat. Tällöin talo siirtyi vain yhden johtajan käyttöön. Kunnas kommentoi irtisanoutumispäätöksen johtuvan tuolloin ”verottajan päätöksestä evätä Musiikkitalolta yleishyödyllisen toimijan status”, mikä olisi tarkoittanut kevyempää verotusta. Taustalla huhuttiin kuitenkin riidoista ja talon rahapulasta.

Muutos ei talon tiedotteen mukaan vaikuta yleisölle tarjottaviin palveluihin. Tapahtumia ja konsertteja Musiikkitalossa järjestetään vuosittain yli tuhat.

Elina Salin

 

 

Tuoreimmat uutiset