torstai maaliskuu 30. 2023

11-vuotias Lilja Haatainen Louis Spohr -viulukilpailun voittoon

11-vuotias Lilja Haatainen voitti Louis Spohr -viulukilpailun omassa sarjassaan. Tänään hän konsertoi Jenan filharmonisen orkesterin solistina. © Lilja Haataisen kotialbumi.

Nuori, 11-vuotias huippuviulisti Lilja Haatainen on voittanut 10. kansainvälisen Louis Spohr -viulukilpailun Weimarissa, Saksassa. Nuorille viulisteille tarkoitetussa kilpailussa Haatainen kilpaili 9-13 -vuotiaiden sarjassa, jossa oli 29 kilpailijaa yhdestätoista maasta. Koko kilpailuun osallistui 113 kilpailijaa.  

2. marraskuuta käydyssä finaalissa Lilja Haatainen soitti Mozartin G-duurikonserton kahden muun finalistin kanssa. Haatainen soittaa tänään, 4. marraskuuta voittajakonsertissa Jenan filharmonisen orkesterin solistina, kapellimestarinaan Nicolas Pasquet

Perheensä kanssa porvoolaistunut, Kempeleessä syntynyt Lilja Haatainen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saavuttaa paljon menestystä. Hän on soittanut muun muassa Oulu Sinfonian, Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Suomalaisen Kamariorkesterin solistina. Hän esiintyi myös Radion Sinfoniaorkesterin Nuorten solistien konsertissa maaliskuussa 2021. Hän voitti Jyväskylän Juhani Heinonen – viulukilpailun 10–12-vuotiaiden sarjan maaliskuussa 2022.

Haatainen opiskelee Porvoonseudun musiikkiopistossa lehtori Janne Malmivaaran johdolla. Hän opiskelee myös Porvoossa toimivan Viuluakatemian oppilaana. Viuluakatemia tarjoaa lisäkoulutusta suomalaisille huippulahjakkaille nuorille viulisteille. Viuluakatemiassa Liljaa ohjaavat viulupedagogi ja Viuluakatemian perustajajäsen Janne Malmivaara ja professori Elina Vähälä.

 

 

Tuoreimmat uutiset