tiistai joulukuu 5. 2023

Hannu Lintu Orquestra Gulbenkianin ylikapellimestariksi

Hannu Lintu on valittu lissabonilaisen Orquestra Gulbenkianin uudeksi ylikapellimestariksi. Myös kiinnitys Suomen kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestarina jatkuu sovitusti kesäkuuhun 2026. © Diana Tinoco / Gulbenkian Música

Suomen kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestari Hannu Lintu aloittaa nelivuotisen kautensa Fundação Calouste Gulbenkianin orkesterin ja kuoron ylikapellimestarina syksyllä 2023. Vuonna 1962 perustetun orkesterin ja kuoron kotisali on Calouste Gulbenkian -säätiön Grande Auditório Lissabonissa. 
 
Orkesteri on Linnulle tuttu jo pitkältä ajalta. Lintu on kertonut kieltäytyneensä useista ylikapellimestarikutsuista, mutta Orquestra Gulbenkianin kohdalla vastaus oli myöntävä monesta syystä. 

”Olen konsertoinut Orquestra Gulbenkianin kanssa säännöllisesti usean kauden ajan ja jokainen konsertti on ollut elämys. Sali ja koko Fundação Calouste Gulbenkianin yhteisö tarjoavat ainutlaatuisen ympäristön musiikille ja taiteelle. Odotan innolla kohottavia kokemuksia tämän erinomaisen orkesterin ja Coro Gulbenkianin kanssa”, kertoo Lintu, jonka kiinnitys Suomen kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestarina jatkuu kesäkuuhun 2026.

Lintu kertoi aiemmin Helsingin Sanomille, että ylikapellimestarius Lissabonissa ei kuitenkaan vaikuta hänen työhönsä Kansallisoopperassa. Myös aiemmin sovitut vierailut toteutuvat.

Hannu Lintu debytoi marraskuussa New Yorkin filharmonikoiden johtajana. Muita kauden vierailuja ovat konsertit Atlantassa, St Louisissa, Montréalissa sekä BBC:n sinfoniaorkesterin, Alankomaiden radion filharmonisen orkesterin, Konzerthausorchester Berliinin ja Helsingin kaupunginorkesterin kanssa. Suomen Kansallisoopperassa Lintu johtaa Turandotin sekä jatkaa Wagnerin Ringiä Siegfridillä keväällä 2023.

Tuoreimmat uutiset