sunnuntai toukokuu 19. 2024

Aamulehti: Tampereen konservatoriossa käynnistettiin yt-neuvottelut

Tampereen Konservatoriotalon Säätiön omistama konservatoriorakennus sijaitsee Pyynikintorin laidalla. Talossa toimivat tällä hetkellä rinnakkain Tampereen Musiikkiopiston Säätiön ylläpitämä Tampereen konservatorio ja Tampereen ammattikorkeakoulun musiikin koulutus.

Aamulehti uutisoi tänään Tampereen konservatoriota ylläpitävän Tampereen Musiikkiopiston Säätiön aloittaneen koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Lehden mukaan neuvottelujen tarkoituksena on järjestää konservatorion opetus uudelleen käytettävissä olevien resurssien mukaisiksi. Sopeuttamistarve on arviolta noin kymmenen henkilötyövuotta.

Neuvottelujen taustalla on Tampereen ammattikorkeakoulun musiikin opetuksen siirtyminen ensi syksynä Kuntokadun kampukselle pois konservatoriorakennuksesta, minkä myötä konservatorion vuokratulot vähenevät 275 000 eurolla. Lisäksi julkisen rahoituksen määrä on pienentynyt.

Tampereen konservatoriossa työskentelee tällä hetkellä satakunta henkilöä. Noin puolet henkilöstöstä on sivutoimisia tuntiopettajia. Rehtori Sampsa Konttisen mukaan työjärjestelyjä tulee varmasti, mutta hän ei usko kenenkään päätoimisen opettajan menettävän yhtäkkiä kaikkia opetustuntejaan.

Tampereen konservatorion opettajien luottamushenkilö Eero Kolarin mukaan tarve on paitsi erikoinen myös ylimitoitettu: kyse voi olla jopa 25 henkilön irtisanomisesta. Kolarin mielestä vuokratulojen väheneminen on huono peruste opetuksen supistamiselle, sillä rakennuksen omistaa erillinen Tampereen Konservatoriotalon Säätiö. Yt-neuvottelut aloittanut Tampereen Musiikkiopiston Säätiö toimii ainoastaan opetuksen järjestäjänä.

“Kyse on talosäätiön ongelmasta. Kiinteistömassalla ja opetuksella ei pitäisi olla mitään tekemistä toistensa kanssa”, Kolari totesi Aamulehdelle.

Tuoreimmat uutiset