perjantai toukokuu 3. 2024

Ensi kesän Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali peruttu

Koregrafi Iiro Näkin teos [frames] oli tarkoitus nähdä tämän kesän festivaalilla. Nyt Kuopio Tanssii ja Soi on kuitenkin peruttu koronaviruspandemian aiheuttaman epävarmuuden vuoksi. © Mikko Pirinen

Ensi kesän Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalia ei järjestetä vallitsevasta pandemiatilanteesta johtuvan epävarmuuden vuoksi. Tapahtuma oli määrä pitää 10.–16. kesäkuuta.

 

Päätöksen myötä Kuopio Tanssii ja Soi on ensimmäisiä koronaviruspandemian vuoksi peruttuja kesäfestivaaleja Suomessa. Toiminnanjohtaja Anna Pitkäsen mukaan aikainen peruutuspäätös auttaa minimoimaan festivaalin rahalliset menetykset. Nyt tehty peruutuspäätös vaikuttaa paitsi satoihin sopimuksiin myös festivaalin pääsylipun ostaneisiin ja kurssipaikan varanneisiin.

“Haluamme toimia vastuullisena tapahtumajärjestäjänä emmekä vaarantaa yleisöämme, vapaaehtoisiamme, henkilökuntaamme ja kumppaneitamme tilanteessa, jossa koronaviruksen leviäminen on yhä mahdollista ja jossa myös ulkomaisten artistien saapuminen Suomeen on epävarmaa. Se, mitä pandemiassa toukokuun jälkeen tapahtuu, on kaikille arvoitus”, festivaalia järjestävän yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Kirsi Soininen toteaa.

Tämän kesän tapahtuman piti olla myös Riku Lehtopolun ensimmäinen festivaalin taiteellisena johtajana. Lehtopolku seuraa tehtävässä Jorma Uotista, joka jätti taiteellisen johtajan pestin viime vuonna.

“Maailmaa kohdannut pandemia jättää kollektiivisen arven, jonka parantumisessa taiteella on olennainen merkitys. Eristäytyneisyyden ajan jälkeen on entistä arvokkaampaa päästä elävän vuorovaikutuksen pariin, ja onkin tärkeää, että Kuopio Tanssii ja Soi löytää uuden vaihtoehdon kohtaamispinnaksi yleisön kanssa näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa”, Lehtopolku kertoo.

Festivaalin taustayhdistys Kuopio Tanssii ja Soi ry suunnitteleekin ensi syksylle Kuopioon ja sen ympäristöön muuta tanssiohjelmaa. Osa tälle kesälle suunnitelluista taiteilijavieraista nähdään mahdollisesti vuoden 2021 festivaalilla, jonka suunnittelu on jo käynnistynyt.

Tanssiin keskittyvä festivaali on järjestetty keskeytyksettä vuodesta 1970 alkaen ja se on alansa suurin kansainvälinen tapahtuma Pohjoismaissa. Seuraava festivaali järjestetään 16.–22.6.2021. Tälle kesälle ostetut festivaaliliput voi halutessaan vaihtaa lahjakorttiin vuoden 2021 festivaalille.

Tuoreimmat uutiset