maanantai toukokuu 6. 2024

Helsingin kaupunginorkesterin verkkokamarikonserttien sarja jatkuu – myös mm. Tapiola Sinfonietta ja Jyväskylä Sinfonia aloittaneet kamarimusiikkistriimaukset

Seuraavassa Helsingin kaupunginorkesterin Impromptu-konsertissa kuullaan mm. Robert Schumannin Adagio ja Allegro käyrätorvelle ja pianolle. © Jaakko Paarvala

Helsingin kaupunginorkesterin kamarimusiikkikonserttien striimaussarja jatkuu tänään. Myös osa maakuntaorkestereista on innostunut striimaamaan konserttejaan koronapandemian aikana.

 

Ilman saliyleisöä soitettavassa Helsingin kaupunginorkesterin (HKO) Impromptu II -konsertissa kuullaan Robert Schumannin, Johannes Brahmsin, Luciano Berion sekä Aulis Sallisen kamarimusiikkia käyrätorvelle, huilulle, pianolle ja jousille. Illan ohjelmaan voit tarkemmin tutustua täällä. Verkkolähetys alkaa tänään perjantaina kello 18.30. Konsertti on katsottavissa sekä HKO Screen -mobiilisovelluksessa että Yle Areenassa, jossa se on nähtävissä myös striimauksen jälkeen. Lisäksi konsertin voi kuunnella Yle Radio 1:ssä keskiviikkona 8. huhtikuuta.

Ennen varsinaista, kello 19 alkavaa konserttia, lähetyksessä näytetään visuaalisena alkusoittona puolalaisen kuvataiteilijan Ewa Górznan Rearranged-videoteos vuodelta 2014. Teos esitetään myös Musiikkitalon mediaseinällä.

Ensimmäinen Impromptu-konsertti nähtiin 20. maaliskuuta. Orkesteri pyrkiikin soittamaan ja striimaamaan kamarimusiikkikonsertin noin kahden viikon välein.

 

Myös maakuntaorkesterit striimaavat konserttejaan netissä

Radion sinfoniorkesterin ja HKO:n ohella myös muut orkesterit ovat innostuneet striimaamaan konserttejaan netissä.

Esimerkiksi Turun filharmoninen orkesteri on jatkanut konserttiensa striimaamista. Seuraavassa, sunnuntaina 5. huhtikuuta striimattavassa TFO Kamarimusiikkilive -konsertissa kuullaan viulisti Matti Koposen ja kertoja Jukka Aaltosen tulkitsemana Alan Ridout’n Ferdinand-härkä sooloviululle ja kertojalle.

Uusimpina striimaavien orkestereiden joukkoon ovat puolestaan astuneet Tapiola Sinfonietta ja Jyväskylä Sinfonia.

Espoossa kotipaikkaansa pitävä Tapiola Sinfonietta sriimasi ensimmäisen konserttinsa tiistaina 24. maaliskuuta. Tänään perjantaina kello 14 Kotona247-palvelussa Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalista striimattavassa konsertissa kuullaan tuttuja lastenlauluja sekä runoja.

Seuraava Tapiola Sinfoniettan kamarimusiikkikonsertti striimataan tiistaina 7. maaliskuuta klo 14.

Striimattavat konsertit juontaa Tapiola Sinfoniettan 2. konserttimestari Jukka Rantamäki, joka on isännöinyt orkesterin iltapäiväkonsertteja useiden vuosien ajan. Konsertit ovat jälkikäteen kuunneltavissa myös orkesterin YouTube-kanavalla.

Striimausten lisäksi orkesteri julkaisee YouTube-kanavallaan tallenteita kauden 2019–2020 konserteista.

Keski-Suomessa musiikin ilosanomaa jakava Jyväskylä Sinfonia aloitti keskiviikkona 1. huhtikuuta uuden kamarikonserttien sarjan, joka kuvataan Jyväskylän kaupungintalon juhlasalissa ja lähetetään niin ikään orkesterin YouTube-kanavalla.

Jyväskylä Sinfonian Luonasi-konsertteja kuullaan vielä ainakin keskiviikkoina 8. huhtikuuta sekä 15. huhtikuuta. Konsertit on mahdollista katsoa myös jälkikäteen.

Kamarikonserttien lisäksi orkesteri on julkaissut tallenteen marraskuussa 2019 soineesta Shaked + Parts -konsertista.

 

Tampere Filharmonia aloittaa kamarimusiikkisarjansa ensi torstaina

Tampere Filharmonia puolestaan käynnistää torstaina 9. huhtikuuta TF Chamber -konserttisarjan, jossa kuullaan intiimejä kohtaamisia orkesterin pienyhtyeiden kanssa Tampere-talon Pienestä salista.

Kahdeksanosaisen konserttisarjan konsertit voi katsoa Tampere Filharmonian YouTube-kanavalla sekä verkkosivuilla 9. huhtikuuta ja 28. toukokuuta välisen ajan. Sarjan ohjelmassa kuullaan mm. Ludwig van Beethovenille ja Franz Schubertille omistetut kokonaisuudet sekä barokkimusiikkia. Konserteissa teoksista kertovat ja muusikoita haastattelevat ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali ja intendentti Juha Ahonen.

Orkesterin YouTube-kanavalla on edelleen katsottavissa myös 13. maaliskuuta striimattu Vakavaa ja traagista -konsertti.

Lohjan kaupunginorkesteri puolestaan jakaa musiikillisia videotervehdyksiä Lohjan Kulttuuripolun YouTube-kanavalla. Orkesterin Facebook-sivulla taas kuullaan sunnuntaina 5. huhtikuuta barokkimusiikkia sopraano Tuuli Lindebergin ja Särkyneet luut -barokkiyhtyeen tulkitsemina Porvoon pikkukirkossa.

Tuoreimmat uutiset