perjantai syyskuu 22. 2023

Erkki Lasonpalo Mikkelin musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi

Erkki Lasonpalo tuntee Mikkelin musiikkielämää jo entuudestaan, sillä hän toimii Mikkelin kaupunginorkesterin kapellimestarina.

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt kapellimestari Erkki Lasonpalon taiteelliseksi johtajakseen. Hän ottaa vastaan tehtävän välittömästi, ja toimikausi ulottuu vuoden 2026 festivaaliviikon loppuun.

Erkki Lasonpalo on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Jorma Panulan ja Leif Segerstamin johdolla ja toiminut aiemmin Heinäveden Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Vuodesta 2020 hän on toiminut myös Mikkelin kaupunginorkestein kapellimestarina ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana, ja hänellä on ollut pitkäaikainen yhteistyö nuorten muusikoiden Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa.

”Mikkelin musiikkijuhlia läheltä viime vuodet seuranneena voin todeta, että festivaali on hyvässä suhteessa kansainvälinen, kansallinen ja paikallinen. Pidän myös poikkeuksellisena sitä tarinaa, miten festivaali selvisi ensin koronasta, sekä vuosi sitten Ukrainan kriisin mukana tulleesta myllerryksestä”. Lasonpalo toteaa.

”Ensi kesän kantava teema on rakkaus. Tuskin mikään muu voisikaan olla tällä hetkellä tärkeämpää koko maailmassa.”

Viime kesänä Mikkelin Musiikkijuhlat aloittivat yhteistyön lontoolaisen Philharmonia -orkesterin, sekä sen kapellimestari Santtu Matias Rouvalin, kanssa. Philharmonian kanssa yhteistyö jatkuu vuoden 2026 festivaalille saakka, ja muodostaa Mikkelin Musiikkijuhlien rungon lähivuosille. 

”Erkki Lasonpalon mukaan tulo on tärkeä askel uudistumisessamme. Hänen tulonsa myötä lujitamme suhdettamme tärkeisiin yhteistyökumppaneihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tulemme näkemään taiteelliselta tasoltaan sekä ohjelmistoltaan kehittyvän ja nousujohteisen kaaren”, Mikkelin Musiikkijuhlien kannatusyhdistys ryn hallituksen puheenjohtaja Markus Tykkyläinen toteaa.

Tuoreimmat uutiset