perjantai syyskuu 22. 2023

Uusi kulttuurikeskus tuo taiteenalat yhteen Valkeakoskella

Orkesteritoiminta Valekakoskella saa uutta puhtia, kun kaupunkiin saatiin kunnon konserttisali.

Pienissäkin kaupungeissa investoidaan kulttuuriin: Valkeakoskella avataan virallisesti uusi Kulttuurikeskus Luova, joka tarjoaa tilat musiikki- ja tanssiopistolle sekä kuvataide- ja käsityökoululle. Sen myötä kaupunkiin saatiin myös 200-paikkainen konserttisali.

 

Uusi Kulttuurikeskus Luova koostuu vanhasta ja uudesta; rakennuksen sininen pääty on vanha kirjastorakennus, joka riisuttiin sisältä puhtaaksi ja rakennettiin uudelleen. Vanhan kylkeen rakennettiin uudisrakennus, johon tulivat monitoimisali sekä tilat musiikin opetukseen. Musiikin opetus muutti tiloihin lokakuussa, mutta ensi viikolla on luvassa viralliset avajaiset konsertteineen.

”Musiikin ja kuvataiteen lisäksi rakennukseen siirtyi myös kansalaisopiston toiminta. Tämä erilaisten toimijoiden kokonaisuus avaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia monipuoliseen ikäpolvirajoja ylittävään yhteistyöhön. Erityisesti orkesteritoiminta saa nyt uudet mahdollisuudet. Toivomme saavamme mukaan myös aikuisia soiton harrastajia”, kertoo musiikki- ja tanssiopistoin rehtori Hannele Piippo-Fair.  

”Kolmen oppilaitoksen lisäksi 240 peruskoulun oppilasta käyvät rakennuksessa koulua väistötiloissa. Tämä mahdollistaa myös uusia yhteistyön mahdollisuuksia perusopetuksen ja musiikkiopiston kanssa, joita tässä viritellään – esimerkiksi soitonopetusta koulupäivän aikaan ja kuorotoimintaa.”

Kaupunginvaltuuston kokoukset pidetään uudessa monitoimisalissa, joka taipuu kokoustilaksi teleskooppikatsomonsa ansiosta.

”Tämä tuo päättäjät päätöstensä äärelle näkemään konkreettisia tuloksia ja toivottavasti auttaa heitä ymmärtämään taiteen perusopetukseen ja kulttuuriin merkityksen. Rakennuksen toivotaan muodostuvan kaupunkilaisten olohuoneeksi. Olemme suunnitelleet monitaiteellisia tapahtumia, jotka viitoittaisivat koko kaupungin kulttuurielämää.”

Avajaisviikoinlopun ohjelmassa on mm. Eero Heinosen pianokonsertti ja mestarikurssi sekä Jukka Nykäsen improvisaatio-workshop.

Tuoreimmat uutiset