perjantai toukokuu 17. 2024

HS: Trumpin virkaanastujaisissa soi suomalaisille tuttu laulu

Eilen vietettin Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin virkaanastujaisia. Aamulla ennen seremonian alkamista paikalla soi monille suomalaisille tuttu laulu: Finlandia, kertoo Helsingin Sanomat.

Finlandia tunnetaankin Yhdysvalloissa virtenä nimeltä Be Still My Soul. Sibeliuksen melodia on ilmeisesti muunnettu virreksi ensin Skotlannissa, mistä se on kulkeutunut ympäri maailman. HS:n tietojen mukaan virsi on suosittu etenkin Yhdysvaltain etelävaltioissa ja oli jopa hetken afrikkalaisen Biafran valtion kansallislaulu.

Virren sanat ovat osin psalmin 46 jakeesta 10: ”Hän lopettaa sodat maan ääriin saakka, hän särkee jousen, taittaa keihään, polttaa sotavaunut tulessa.” Lähteiden mukaan Trump ei kuitenkaan ollut mukana valitsemassa tilaisuuden musiikkia.

Virkaanastujaisten aikaan nähtiin myös erikoinen protesti: amerikkalaiset korkean tason oopperalaulajat kokoontuivat yhteen laulamaan Glen Rovenin säveltämiä Hillary Clintonin puheita. Tässä esimerkki oopperamaisesta The Hillary Speeches -esityksestä:

Tuoreimmat uutiset