sunnuntai huhtikuu 28. 2024

ICMA julkisti palkintoehdokkaansa

ICMA nomination 2017International Classical Music Awards -levypalkintoehdokkaat vuodelle 2017 on nimetty. ICMA-raati on päätynyt 321 audio- ja videojulkaisuun 119 levymerkiltä. Raadin työ jatkuu karsinnoilla, ja kunkin sarjan voittajat julkistetaan tammikuussa. Palkintoseremonia ja gaalakonsertti ovat Lepizigin Gewandhausissa 1. huhtikuuta.

Parhaiten ehdokaslistalla on edustettuna Harmonia Mundi (17 julkaisua). Seuraavina ovat Alpha (14), Deutsche Grammophon (13) ja Decca (13) sekä Accentus Music (11). Levymerkkejä on eniten Saksasta (34 merkkiä), sitten tulevat Ranska, Britannia ja USA.

Suomesta ehdokaslistalle pääsi Ondine kahdella julkaisullaan. Toisella Latvian radiokuoro laulaa Arvo Pärtin teoksia (ODE 12862) ja toisella Christian Tetzlaff ja Lars Vogt soittavat Brahmsin viulu-pianosonaatteja (ODE 12842). Ainut kokonaan suomalaisten esiintyjien levy listalla on Naxos-julkaisu, jolla Turun filharmoninen orkesteri soittaa Leif Segerstamin johdolla Sibeliuksen Saramouche-näytelmämusiikin.

Mukana ovat myös Osmo Vänskä ja Minnesotan orkesteri Sibelius-levyllään (3., 6. ja 7. sinfonia, BIS), Esa-Pekka Salonen ja Philharmonia Orchestra Bartók-levyllään (Signum Classics) ja Dima Slobodeniouk ja Sinfonia Lahti Rautavaaran huilukonserton sisältävällä BIS-levyllä (solistina Sharon Bezaly).

Rondo Classic on mukana ICMA:ssa, jonka jäseninä on kansainvälinen joukko klassisen musiikin lehtiä ja radioasemia. Se on ainut riippumaton kansainvälisten levypalkintojen jakaja. Listat ovat nähtävillä osoitteessa: www.icma-info.com

Tuoreimmat uutiset