perjantai huhtikuu 19. 2024

Iiro Rajakoski Tampereen alttoviulukilpailun voittoon

Iiro Rajakoski voittoisana. Kuva: Tampere Filharmonia, Facebook

Myös Yleisradion erikoispalkinnon voittanut Rajakoski työskentelee orkesterimuusikkona Saksassa.

Tampereen valtakunnallisen alttoviulukilpailun ensimmäisen palkinnon (3000 euroa) on voittanut Iiro Rajakoski. Toisen palkinnon (2000 euroa) voitti Saara Kurki ja kolmannen (1000 euroa) Kristian Sallinen. Muut finalistit Riina Piirilä, Annariina Jokela ja Ulla Knuuttila saivat kukin 500 euron finalistipalkinnon.

Erikoispalkinnoista Yleisradion erikoispalkinnon (1500 euroa) sai Iiro Rajakoski. Vilho ja Lahja Koposen säätiön palkinto nuorelle ja lahjakkaalle osallistujalle (800 euroa) jaettiin Kristian Salliselle.

Matthew Whittallin tilausteoksen The City in the Sea parhaaksi esittäjäksi valittiin Kristian Sallinen. Palkinnoksi Sallinen saa mahdollisuuden tehdä Yleisradion tarjoama kantanauha. Soitinpalkinnon, Risto Vainion soitinliikkeen lahjoittaman alttoviulun jousen sai Saara Kurki.

Sibelius-Akatemiasta valmistunut Iiro Rajakoski (s. 1984) soittaa alttoviulistina Stuttgartin kamariorkesterissa ja on voittanut vuonna 2013 kaksi erikoispalkintoa Lionel Tertis -alttoviulukilpailussa. Saara Kurki (s. 1996) opiskelee Edsbergin musiikki-instituutissa Ruotsissa ja Sibelius-Akatemiassa. Kilpailun kuopus Kristian Sallinen (s. 2001) soittaa Seele-kvartetissa, ja opiskelee myös pianonsoittoa ja orkesterijohtoa

Lue lisää aiheesta:

Alttoviulu kunniaan!

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tuoreimmat uutiset