maanantai huhtikuu 29. 2024

Kaarlo Hildén Taideyliopiston seuraavaksi rehtoriksi

Taideyliopiston uudeksi rehtoriksi valittu Kaarlo Hildén aloittaa viisivuotiskautensa joulukuussa. © Wilma Hurskainen

Taideyliopiston uudeksi rehtoriksi on valittu Kaarlo Hildén. Hän aloittaa viisivuotiskautensa tämän vuoden joulukuussa. Nimityksestä päätti Taideyliopiston hallitus.

 

Taideyliopiston uudeksi rehtoriksi valitulla Kaarlo Hildénillä on pitkä kokemus koulutusalan eri tehtävistä. Koulutukseltaan Hildén on musiikin maisteri ja rehtoriksi hän nousee Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaanin paikalta.

Ennen Taideyliopistoa Hildén on työskennellyt mm. Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen ohjelmajohtajana sekä koulutusjohtajana Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Lisäksi Hildén on toiminut pianonsoiton, vapaan säestyksen ja musiikinteorian opettajana esimerkiksi Sibelius-Akatemiassa ja Helsingin konservatoriossa.

Taideyliopiston mukaan Hildén on laajasti verkottunut sekä kotimaisilla että kansainvälisillä taidekentillä.

Taideyliopiston rehtorin paikkaa haki 16 henkilöä. Hildénin lisäksi viimeiseen vaiheeseen selviytyivät Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan dekaani Satu Miettinen ja nykyinen Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Paula Tuovinen. Taideyliopiston nykyisen rehtorin Jari Perkiömäen kausi päättyy marraskuussa.

Tuoreimmat uutiset