lauantai toukokuu 4. 2024

Sampo Haapamäki ja 3TM ehdolla Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2020 musiikkipalkinnon saajaksi

Säveltäjä Sampo Haapamäki on toinen Suomen tämän vuoden ehdokkaista Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi. © Saara Vuorjoki / Fimic

Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi on tänä vuonna ehdolla 12 taiteellisesti korkeatasoista teosta. Joukossa on mm. pop-levyjä, elokuvamusiikkia sekä sinfonioita.

 

Vuosittain jaettavan Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinto myönnetään joka toinen vuosi jonkun elossa olevan säveltäjän teokselle ja joka toinen vuosi suurelle tai pienelle esiintyjäryhmälle. Tänä vuonna vuorossa on teoksen palkitseminen.

Suomen ehdokkaat palkinnon saajiksi ovat säveltäjä Sampo Haapamäki sekä rumpali Teppo Mäkysen, basisti Antti Lötjösen ja saksofonisti Jussi Kannasteen muodostama jazz-trio 3TM. Ahvenanmaa ei tänä vuonna asettanut omaa ehdokastaan.

Haapamäki sai palkintoehdokkuutensa kolme vuotta sitten valmistuneella neljäsosasävelaskelpianokonsertollaan, joka oli kamariorkesteri Avantin tilausteos ja omistettu pianisti Elisa Järvelle. Jazz-trio 3TM puolestaan on ehdolla Lake-albumillaan.

Palkinnonsaaja julkistetaan 27. lokakuuta tilaisuudessa, joka pidetään neuvoston istunnon yhteydessä Reykjavikissa. Palkinnonsaajalle myönnetään Nordlys-palkintopatsas ja 350 000 Tanskan kruunua eli noin 47 000 euroa.

 

Tuoreimmat uutiset