lauantai toukokuu 4. 2024

Kulttuurille ja taiteelle korona-avustuksina lähes 21 miljoonaa

Muun muassa Suomen kansallisoopperalle ja -baletille myönnettiin lähes 1,3 miljoonaa euroa tukea koronaviruskriisistä selviämiseen. © Voitto Niemelä

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) on myöntänyt yhteensä lähes 21 miljoonaa euroa kulttuurin ja taiteen toimijoille koronaviruskriisistä selviämiseen, opetus- ja kulttuuriministeriö kertoo tiedotteessaan. Saajien joukossa on mm. orkestereita ja musiikkiopistoja.

Kansallisista taidelaitoksista Suomen kansallisooppera ja -baletti sai lähes 1,3 miljoonaa euroa. Valtionosuuden piirissä oleville orkestereille puolestaan myönnettiin tukea yhteensä noin 1,4 miljoonaa euroa. Päätöksiä tehtäessä otettiin huomioon muun muassa pandemian vuoksi syntyneitä tulonmenetyksiä ja säästöjä, toteutettua toimintaa sekä suunnitelmia toiminnan jatkuvuudelle.

Taiteen perusopetuksen ylläpitäjille avustusta myönnettiin yhteensä kolme miljoonaa euroa, josta musiikkiopistojen osuus on hieman yli miljoona euroa. Tukea myönnettiin sellaisille taiteen perusopetuksen ylläpitäjille, jotka eivät saa opetustuntikohtaista valtionosuutta kyseisen oppilaitoksen käyttökustannuksiin.

Tuoreimmat uutiset