keskiviikko toukokuu 15. 2024

Kansainvälistä kilpailumenestystä niittänyt Somnium Ensemble juhlii 10-vuotista taivaltaan

Somnium Ensemble. © Helmi Korhonen

Helsinkiläinen sekakuoro Somnium Ensemble juhlii lauantaina 9. marraskuuta kymmenvuotista taivaltaan Temppeliaukion kirkossa. Kuoro on kymmenessä vuodessa varttunut lukioporukasta kansainvälistä kilpailumenestystä niittäneeksi puoliammattilaisyhtyeeksi. Kuoron juhlakonsertin ohjelma kiertyy englantilaisen myöhäisromantiikan ympärille, ja konsertissa kuullaan muun muassa Hubert Parryn, Ralph Vaughan Williamsin ja Edward Elgarin musiikkia.

Konsertin pääosassa on Somnium Ensemblen historian ensimmäisen tilausteoksen, Alex Freemanin Cathedral of Springin kantaesitys. Amerikkalais-suomalaisen, kuoromusiikkiin erikoistuneen säveltäjän Under the Arching Heavens: A Requiem oli alkuvuodesta Teosto-palkintoehdokkaana. Juhlakonsertissa julkistetaan myös kuoron uusi Unesi ääni -levy, jolle on koottu hengellistä ja maallista musiikkia esimerkiksi Gustav Holstilta, Wilhelm Stenhammarilta ja Alfred Schnittkeltä.

Somnium Ensemble perustettiin vuonna 2009. Kaudelle 2012–2013 kuoro valittiin Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi, ja sittemmin haaviin on jäänyt useita palkintoja: toinen sija sekä yleisön suosikki -palkinto Sveitsin Neuchâtelin kansainvälisillä kuorofestivaaleilla vuonna 2014, palkinto parhaasta Sibelius-tulkinnasta ja kaksi kultaleimaa Tampereen Sävelessä kesällä 2015 sekä kuorokategorian ensimmäinen palkinto Florilège Vocal de Tours -kilpailussa Ranskassa vuonna 2018. Unesi ääni on Somnium Ensemblen toinen albumi. Taiteellisena johtajana on toiminut kuoron perustamisesta asti Tatu Erkkilä.

Tuoreimmat uutiset