perjantai maaliskuu 29. 2024

Kansanmusiikki ja -tanssi ylittää jälleen rajan Sommelossa

Viime vuoden Sommelon satoa Vienan Karjalan Haikolasta. © Janne Seppänen

Kansanmusiikkijuhla Sommelo järjestetään jälleen 26.6.–1.7. Kuhmossa, sekä perinteiseen tapaan valtakunnanrajan ylittäen ulottuu myös Uhtuan, Haikolan ja Jyskyjärven pitäjiin Vienan Karjalaan. Konserttien ja tanssiesitysten lisäksi luvassa on seminaareja sekä kansanmusiikin ja -tanssin kursseja.

Ennen varsinaisen festivaalin alkua on edeltävinä päivinä luvassa yhtyelaulutilaisuus sekä pop-kanteletaiteilija Ida Elinan konsertti. Kuhmossa tapahtuvassa viiden päivän mittaisessa ohjelmassa esiintyvät mm. Värttinä, kanteleen ja koton yhdistävät Eva Alkula ja Tomoya Nagai, udmurtti- ja virolaismuusikoista koostuva trio AR-GOD, grönlantilainen laulaja-tarinankertoja Hivshu, laulu- ja jouhikkoperinteen taitaja Outi Pulkkinen, liettualainen perinneryhmä Labingis, Petroskoista Shuldyr-yhtye ja kansanmuusikko Sergei Gromov, saamelaisperinnettä modernisoiva Solju, laulaja-lauluntekijä Litku Klemetti, sekä Amanda Kauranteen ideoima Verta, pornoa ja propagandaa, jumalauta! -kokonaisuus.

Kuhmossa tapahtuvan ohjelman jälkeen Sommelo siirtyy viiden konsertin voimin Vienan Karjalan puolelle 30.6.–2.7. tapahtuvalla matkalla.

Tuoreimmat uutiset