tiistai toukokuu 7. 2024

Kapellimestarit vetoavat: ”Ei leikkauksia Keski-Pohjanmaan kamariorkesterille”

Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri © Ulla Nikula

”Toteutuessaan määrärahaleikkaukset aiheuttaisivat tälle huippuunsa hioutuneelle yhtyeelle korvaamatonta vahinkoa.”

Kokkolan kaupunki on esittänyt uusia määrärahaleikkauksia kulttuuriin. Kaupunginjohtaja Stina Mattilan budjettiehdotus karsisi toteutuessaan kaupungin kulttuuripalveluja viiden prosentin verran, ja leikkaukset koskisivat myös paikallista Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria.

Tästä seuraten kapellimestari ja viulisti Tuomas Hannikainen on laatinut seuraavan julkisen vetoomuksen, jonka ovat allekirjoittaneet useat kansainvälisesti merkittävät suomalaismuusikot.

”Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri on ainutlaatuinen taideyhteisö niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Se on syntynyt kapellimestari Juha Kankaan, intendentti Gun-Maj Peltoniemen sekä orkesterimuusikoiden tinkimättömän elämäntyön tuloksena.

Kokkolan uusi kaupunginjohtaja on esittänyt määrärahaleikkauksia, jotka toteutuessaan halvaannuttaisivat orkesterin toiminnan ja aiheuttaisivat tälle huippuunsa hioutuneelle yhtyeelle korvaamatonta vahinkoa. Vetoamme keskipohjalaisiin päättäjiin, jotta esitetyistä leikkauksista luovuttaisiin.”

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Tuomas Hannikainen, Atso Almila, Kari Kriikku, Hannu Lintu, Klaus Mäkelä, Susanna Mälkki, Jorma Panula, John Storgårds, Jan Söderblom ja Osmo Vänskä. Odotamme Rondon toimituksessa lisätietoja budjettiehdotuksen ja vetoomuksen etenemisestä.

Tuoreimmat uutiset