keskiviikko toukokuu 22. 2024

Kenneth Greve erotettu esimiestehtävistä – jatkaa silti balettijohtajana kauden loppuun

Kenneth Greve on toiminut Kansallisbaletin taiteellisena johtajana vuodesta 2008.

Kansallisooppera ja -baletti on ilmoittanut tänään vapauttaneensa balettijohtajansa Kenneth Greven esimiestehtävistään. Greve jatkaa kuitenkin kautensa loppuun 31.7.2018 Kansallisbaletin johtajana.

Kansallisoopperan ja -baletin tiedotteen mukaan ”päätös liittyy tanssijoiden esiin nostamaan Greven epäasialliseen käytökseen. Kyse on esimerkiksi kielenkäytöstä liittyen tanssijan ulkonäköön tai yksityiselämän piiriin kuuluviin asioihin.”

Olemme keskustelleet tästä tilanteesta avoimesti organisaation sisällä. Työyhteisön hyvinvoinnin kannalta päätös esimiesroolista luopumisesta oli minun ja Kenneth Greven yhteinen”, kertoo Kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja Gita Kadambi.

Olen äärimmäisen pahoillani. Suhtaudun intohimoisesti työhöni ja tunnistan, että olen ylittänyt rajani johtajan asemassa. Pyydän käytöstäni anteeksi tanssijoilta ja Kansallisbaletilta. Toivon, ettei tämä vahingoita Kansallisbaletin mainetta ja tulevaisuutta Suomessa, Greve kertoo.

Tämä on erittäin valitettava tilanne. Huolimatta tästä arvostamme edelleen Kenneth Greven Kansallisbaletin hyväksi tekemää ansiokasta työtä”, Kadambi lisää.

Tiedotteessa Kansallisbaletin luottamusmies Jouka Valkama toteaa, että tilannetta on käsitelty asianmukaisesti ja käsittely jatkuu ainoastaan organisaation sisällä. Myös tanssijat toivovat työrauhan säilyvän ja esityskauden jatkuvan mahdollisimman normaalisti.

Greveä on syytetty ennenkin epäasiallisista johtamistavoista, kirjoittaa Mattias Mattila Ylen Uutisten sivuilla. Osa Kansallisbaletin tanssijoista syytti vuonna 2010 Greveä tanssijoiden ylikuormittamisesta ja epäasiallisesta kielenkäytöstä. Entinen pääjohtaja Päivi Kärkkäinen kiisti tuolloin väitteet, mutta kertoi, että Greven johtamistavoista oli keskusteltu.

Tuoreimmat uutiset