torstai toukokuu 16. 2024

Kesäkonsertteja erityisryhmille

Petri Kumela, kuva Marek Sabogal
Kitaristi Petri Kumela. Kuva: Marek Sabogal

4.-12.6. järjestettävä Tampere Guitar Festival avaa uutena festivaali-ideana kehitysvammaisten huomioimisen konserteissaan. Kaksi heitä varten suunniteltua erityisnäytöstä toteutetaan 5.-6.6. yhteistyössä tamperelaisen kehitysvammaisten teatterin La Stradan kanssa.

Ensimmäisessä konsertissa esiintyy kitarataiteilija Petri Kumela, joka esittää projektinsa Pieniä otuksia. Teokseen Kumela on pyytänyt eri säveltäjiltä lyhyitä pienoisteoksia, joissa esiintyy aina jokin otus, joka ei saa olla kissaa suurempi. Tällä hetkellä teokseen on kerääntynyt yli kaksikymmentä sävellystä, joista löytyy pikkuotuksia aina sillistä mangustiin.

Festivaalijohtaja Tomi Tolvasen mukaan toinen konsertti Zero Friction VIP soveltuu hyvin kehitysvammaisryhmille, mutta myös muille kuulijoille. Kyseessä on säveltäjä Sami Klemolan ja Petri Kumelan yhteisteos, jossa 16 muunnellun ja moottoroidun akustisen kitaran sekä live-elektroniikan avulla muodostetaan vaihtelevia sointitilanteita. Konsertista järjestetään vielä lisänäytös, johon yleisö voi tuoda jumppa- tai joogamaton kuunnellakseen teoksen vaikkapa makuuasennossa. Keskustelutilaisuudessa konsertin jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kertoa, kuinka esitys koettiin.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tuoreimmat uutiset