tiistai huhtikuu 30. 2024

Konsta Jylhä -kilpailun voittajat valittiin

Konsta-kilpailuvoittaja kuva Lauri -Oino-2
Konsta-kilpailun ykkössijan voittajat pistivät iloisina polskaksi. Kuva: Lauri Oino

Seitsemännen valtakunnallisen Konsta Jylhä -kilpailun finaali käytiin Pelimannitalossa Kaustinen Folk Music Festivalin yhteydessä 12. heinäkuuta. Ensimmäiseksi sijoittui Tero Hyväluoman ja Esko Järvelän duo Teho. Tuomaristo kiitteli esittäjiä virtuoottisesta improvisaatiosta, joka toi esille Konsta Jylhän leikkisän puolen.

Toisen palkinnon sai duo Alina ja Ilkka (Alina Järvelä ja Ilkka Heinonen), kolmanneksi sijoittui DuoTörmälä & Teirikangas (Mira Törmälä ja Saija Teirikangas). Neljäs sija jaettiin yhtyeille ElsaKrohn (Teemu Eerola, Antti Korhola ja Sanna Salonen), Kiharakolmio (Heikki Korkeakoski, Juhani Lautamaja, Antti Paalanen ja Timo Saukko) ja Sorbattjin (Joonas Ojajärvi ja Jenni Venäläinen).

Konsta Jylhän juhlarahan erikoispalkintona saivat kappalevalinnoista ja tulkinnoista Kiharakolmio Konstan joululaululla ja ElsaKrohn Taistelulaululla. Palkintosummana jaettiin yhteensä 10 000€, josta voittajayhtye sai 3000€.

Kansanmusiikkijuhlien valitsemat kolme uutta mestaripelimannia ovat tänä vuonna Siv Ekström (viulu), Hannu Nipuli (kansantanssi) sekä Usko Välimäki (haitari). Juhlien festivaaliplaketti myönnettiin Taina Lehtoselle, joka on toiminut Kaustisten musiikkilukion rehtorina vuodesta 1976 ja edistänyt lukion sekä kansanmusiikkijuhlien välistä yhteistyötä aina siitä lähtien.

Tuoreimmat uutiset