maanantai toukokuu 6. 2024

Kontrabassokilpailun voitot Helsinkiin ja Jyväskylään

Teppo-Hauta-aho, kuva Petri Haussila
Teppo-Hauta-aholla on edessään tänä vuonna myös kiertue Iso-Britanniassa sekä kahden muun bassokilpailun tuomaroinnit. Kuva: Petri Haussila

Aiemmin myös Pikkubassokilpailun nimellä tunnettu Nuorten kansallinen kontrabassokilpailu käytiin 2.4. Turun konservatoriolla. Kilpailu omistettiin tällä kertaa toukokuussa 75 vuotta täyttävälle säveltäjä-kontrabasisti Teppo Hauta-aholle, joka on luonut runsaasti musiikkia eri-ikäisille ja -tasoisille kontrabasisteille. Kilpailuun osallistui yhteensä 33 iältään 8-18 -vuotiasta osanottajaa eri puolilta Suomea. Virallisia kilpailusarjoja oli neljä, niiden lisäksi mukana oli nyt myös leikkimielinen jokerisarja.

Alle kaksi vuotta soittaneiden alakouluikäisten sarjassa ensimmäisen palkinnon sai Niila Loponen (Jyväskylän ammattiopisto). Alakouluikäisten sarjan ensimmäinen palkinto meni Taavi Korhoselle (Länsi-Helsingin musiikkiopisto) ja yläkouluikäisten sarjan Venla Lahdelle (Itä-Helsingin musiikkiopisto). Lukioikäisistä ensimmäisen palkinnon sai Kaapo Kangas (Jyväskylän ammattiopisto, Sibelius-Akatemian nuoriso-osasto). Kangas palkittiin myös Teppo Hauta-ahon sävellyksen parhaasta tulkinnasta. Palkinnoksi Hauta-aho säveltää uuden kappaleen, jonka Kangas saa kantaesittää Suomen kontrabassoklubin syyskonsertissa.

Kilpailua tuomaroivat Hauta-ahon lisäksi kontrabasistit Sami Koivukangas ja Panu Pärssinen, säestäjänä toimi Mikael Kemppainen. Kilpailun järjestivät Suomen kontrabassoklubi ry ja Turun konservatorio. Seuraava kilpailu käydään todennäköisimmin vuonna 2020.


Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tuoreimmat uutiset