lauantai toukokuu 4. 2024

Kuopion kaupunginorkesteri palaa lavalle huomenna – esiintyy ensimmäistä kertaa täysin voimin sitten maaliskuun

Kuopion kaupunginorkesteri yhdessä yliapellimestarinsa Jaakko Kuusiston kanssa. © Petra Tiihonen / Alias Creative

Kuopion kaupunginorkesteri konsertoi jälleen koko orkesterin voimin huomenna kello 19. Orkesterin livestriimatun konsertin ohjelmassa soi Sibelius ja Beethoven.

 

Alkuviikosta voimaan tulleet höllennykset kokoontumisrajoituksiin mahdollistavat koko orkesterin voimin soitettavan konsertin. Live-yleisöä Kuopion Musiikkikeskuksesta striimattavaan konserttiin ei kuitenkaan oteta. Konsertin johtaa Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestari Jaakko Kuusisto.

Kuusisto on pahoillaan, ettei yleisöä voida päästää vielä paikan päälle kuuntelemaan konserttia. “On kuitenkin iso ja rohkaiseva askel meille kaikille, että orkesteri voi soittaa jälleen suurena yhtyeenä.”

Kuopion kaupunginorkesterin konsertin aloittaa Jean Sibeliuksen Andante Festivo jousiorkesterille. Konsertin toisena teoksena kuullaan Ludwig van Beethovenin neljäs sinfonia. Konsertin voi katsoa orkesterin YouTube-kanavalla. Huomenna soiva konsertti, kuten orkesterin muutkin kevätkauden striimatut konsertit, on katsottavissa orkesterin YouTube-kanavalla myös jälkikäteen.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tuoreimmat uutiset