tiistai huhtikuu 23. 2024

Kymmenen päivää vanhan musiikin festivaalia Helsingissä

Norjalainen Barokkanerne-yhtye saapuu Recordare Venezia -projektinsa kanssa. Kuvalähde: Barokkanerne

Encanto ry:n ja Suomalaisen barokkiorkesterin yhteistyönä toteuttama Helsinki Early Music Festival järjestetään 1.–10.10., pääosin ympäri Helsingin keskustaa ja Kaarelan kaupunginosia. Tapahtuma rakentuu aiemman Encanto-festivaalin juurille.

Festivaali alkaa 1.10. hypyllä Espoon tuomiokirkkoon Tapiola Sinfoniettan ja viulisti Georg Kallweitin Bach & Sons -ohjelmalla. Johann Sebastian Bachia on luvassa myös 2.10. Saksalaisessa kirkossa yhdessä italialaisten barokkisäveltäjien kera. 3.10. FiBOn muusikoita on mukana Kannelmäen kirkon messussa, ja samassa paikassa järjestetään klo 15 myös monipuolinen Kohtaamisia barokkitorilla -tapahtuma.

4.10. norjalainen Barokkanerne-orkesteri saapuu vieraaksi Ritarihuoneelle venetsialaisen musiikin kera. 5.10. järjestetään Kaarelan alueella niin Kulttuuri- ja kielikahvila -tapahtuma kuin Naapuripöytä-keskusteluilta. 6.10. Ritarihuoneen Wieniläisessä illassa ovat solisteina viulisti Antti Tikkanen ja kitaristi Petri Kumela, ja 6. sekä 7.10. toteutuu kauppakeskus Kaaressa Hetki aikaa -teos.

Torstaina 7.10. Kannelmäen kirkossa konsertoi kolme pohjoismaista barokkiorkesteria: FiBOn ja Barokkanernen joukkoon liittyy myös Drottningholmin barokkiorkesteri. Viimeksi mainittua voi kuulla myös omassa konsertissaan Saksalaisessa kirkossa 8. lokakuuta. Musiikkiteatteri Kapsäkissä järjestetään 9.10. viininmaistelua ja ranskalaista barokkimusiikkia yhdistävä Bacchus / Vin divin -iltama, ja festivaali päättyy 10.10. Saksalaisen kirkon kantaattijumalanpalvelukseen.

Tuoreimmat uutiset