sunnuntai toukokuu 19. 2024

Lappeenrannan ja Tampereen balettigaalat tarjoilevat kansainvälisiä tähtitanssijoita

 

18-vuotias Kira Hilli tanssii soolona Lappeenrannan ja Tampereen gaaloissa. © Stanislav Belyaevsky

 

Lappeenrannassa 24.-25.8. ja Tampereella 27.8. järjestettävät balettigaalat tuovat estradille lyhyitä otteita klassikkobaleteista sekä kokonaisia koreografioita. Lappeenrannassa jo pidempään järjestetty tapahtuma laajenee tänä vuonna länteen Tampere-taloon kolmatta kertaa.

Päävieraana saapuu Hollannin Arnhemista nykybaletti-instituutio, Euroopan johtaviin ryhmiin kuuluva Introdans, joka esittää Jiří Kyliánin, Cayetano Soton ja Hans van Manenin koreografiat. Portugalin kansallisbaletin Filipa de Castro ja Carlos Pinillos tanssivat koreografiat Rahmaninovin ja Xenakiksen musiikkiin. Etelä-Korean Universal

Balletin tanssijat Hyang-Gee Hong ja Konstantin Novoselov esittävät Don Quijote-baletin Grand pas de deux’n ja kuutamodueton korealaiseen kansantaruun perustuvasta baletista Shim Chung. Viron kansallisbaletin Ivana Shaktula ja Brnon baletin esitanssija Ivan Popov esittävät duetot Tšaikovskin Pähkinänsärkijästä ja Joutsenlammesta.

Suomalaista osaamista edustaa 18-vuotias Kira Hilli, joka on juuri valmistumassa Münchenin balettiakatemiasta ja on kiinnitetty alkavalle kaudelle Hollannin kansallisbalettiin. Nousukiidossa oleva Hilli esittää Alberto Alonson Carmen Suite -soolokoreografian.

Tuoreimmat uutiset