perjantai toukokuu 17. 2024

Suomalainen Kamariooppera järjestää kahden teoksen yhteisillat

Välilasku-oopperan tähdet Reetta Ristimäki ja Juha Kotilainen. © Lauri Lundahl

Suomalainen Kamariooppera järjestää Helsingin Suomenlinnassa kaksi kahden pienoisoopperan yhteisiltaa. Tenalji von Fersenissä kuullaan lauantaina 1.9. ja sunnuntaina 2.9. librettisti Maritza Núñezin käsikirjoittamat Daniel Filippo ja Välilasku.

Daniel Filippo on psykologinen jännitysnäytelmä, jossa sama tarina kerrotaan monologina kolmesta eri näkökulmasta. Sävellysvastuun ovat jakaneet huilisti Lauri Toivio, alttoviulisti Max Savikangas ja pianisti Tuomas Turriago, jotka myös toimivat esityksen instrumenttitriona. Lauluroolissa on kontratenori Teppo Lampela, ja oopperan on ohjannut ja lavastanut Vilppu Kiljunen.

Vuonna 2012 kantaesitetty Välilasku kertoo Amsterdamin lentokentällä tapahtuvasta plastiikkakirurgin (Juha Kotilainen) ja oopperalaulajan (Reetta Ristimäki) kohtaamisesta tulivuorenpurkauksen tuhkapilven lamauttaessa lentoliikenteen. Sävellys on Markus Fageruddin käsialaa, ohjauksesta vastaa Kimmo Kahra ja muusikoina kuullaan kitaristi Jarmo Julkusta, haitaristi Harri Kuusijärveä ja tuubisti Petri Keskitaloa.

Suomalainen Kamariooppera on vuonna 1988 perustettu vapaan kentän projektikohtainen organisaatio. Toiminnanjohtajana on laulaja ja teatterinjohtaja Reetta Ristimäki.

Tuoreimmat uutiset