maanantai huhtikuu 29. 2024

Lemin musiikkijuhlat järjestetään tänä vuonna karsitulla ohjelmalla ja poikkeusjärjestelyin

Basso Erik Rousi toimii ensimmäistä kesää Lemin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.

Nelipäiväiset Lemin musiikkijuhlat järjestetään koronasta huolimatta heinä–elokuun vaihteessa. Tämä kesä on basso Erik Rousin ensimmäinen festivaalin taiteellisena johtana.

 

Poikkeusoloista johtuen Lemin musiikkijuhlien ohjelmaa on kuitenkin karsittu ja lippuja myydään rajoitetusti. Festivaalijärjestäjien mukaan yleisön ja esiintyjien turvallisuudesta huolehditaan erityisjärjestelyin, joiden suunnittelussa konsultoidaan terveydenhuoltoalan ammattilaisia.

Kaikki festivaalikonsertit tullaan lähettämään myös suorana Lemin kotiseuturatiossa (95,2 Mhz), jota voi kuunnella Internetissä Lemin kotiseutuyhdistyksen verkkosivuilla.

Kirkkokonsertteja festivaalilla järjestetään kolme 30.7.–1.8. ja niissä kuullaan Ludwig van Beethovenin ja Robert Schumannin musiikkia. Kirkkokonserttien lisäksi perjantaina 31. heinäkuuta järjestetään Särälounas-konsertti ja sunnuntaina 2. elokuuta festivaalin päätöskonsertti. Musiikkia konserteissa tulkitsevat ensimmäistä kesää festivaalin taiteellisena johtajana toimiva basso Erik Rousi, baritoni Jussi Vänttinen, mezzosopraano Pihla Terttunen, pianistit Johannes Piirto, Nicholas Pulkkinen ja Justas Stasevskij, viulisti Jukka Merjanen sekä sellisti Tuomas Ylinen.

Kesäpäivän konsertti Vanamokodissa järjestetään ainoastaan talon asukkaille. Tuhkimo-lastenooppera puolestaan siirretään esitettäväksi oppilaille Lemin koulukeskuksessa tulevalla syyslukukaudella. Muut tämän kesän musiikkijuhlille suunnitellut konsertit on peruttu, mm. molemmat orkesterikonsertit. Peruttuihin ja siirrettyihin konsertteihin jo ostetut liput voi palauttaa alkuperäiseen lipunmyyntipisteeseen. Beethoven-passi ja festivaalipassi kelpaavat sellaisenaan kaikkiin nyt järjestettäviin festivaalikonsertteihin.

Lemin musiikkijuhlien ennakkolippuja on rajoitetusti myynnissä heinäkuun 29. päivään saakka. Tarkemmin musiikkijuhlien ohjelmaan voit tutustua täällä.

Tuoreimmat uutiset