sunnuntai toukokuu 5. 2024

Levy-yhtiö Ondine on solminut levytyssopimuksen kapellimestari Robert Trevinon kanssa

Yhdysvaltalainen Robert Trevino toimii Malmön sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina sekä Baskien kansallisorkesterin musiikillisena johtajana. © Håkan Röjder

Suomalainen, klassiseen musiikkiin erikoistunut levy-yhtiö Ondine on solminut levytyssopimuksen yhdysvaltalaisen kapellimestari Robert Trevinon kanssa. Levy-yhtiön ja kapellimestarin yhteistyö alkaa rohkeasti, sillä ensimmäisenä julkaistaan koko Beethovenin sinfoniatuotanto Trevinon ja Malmön sinfoniaorkesterin tulkitsemina. Trevino kuvailee koko sinfoniasarjan levyttämistä mahdollisuudeksi, jota harvoin tarjotaan nykypäivän kapellimestareille. Trevino debytoi Malmön sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina vasta viime kuussa. Muita levytyssuunnitelmia on unohdettujen amerikkalaissäveltäjien musiikin levyttäminen yhdessä Baskien kansallisorkesterin kanssa.

Ondinen toimitusjohtaja Reijo Kiilunen on iloinen tulevasta yhteistyöstä Trevinon kanssa. ”On selvää, että hänestä on kasvamassa hyvin merkittävä kapellimestari. Odotamme innolla, että saamme kuulla hänen [musiikillisia] tulkintojaan, jotka hän kanssamme levyttää”, Kiilunen kertoo tiedotevideolla. Brittiläiselle Gramophone-lehdelle Kiilunen totesi levy-yhtiön valitsevan huolella muusikkonsa: taiteilijoita, jotka luovat mielikuvituksellisia tulkintoja perusohjelmistosta, mutta jotka myös rohkeasti esittävät vähemmän tunnettua musiikkia. ”Trevino on täydellinen valinta nämä seikat huomioiden.”

Tuoreimmat uutiset