lauantai huhtikuu 20. 2024

Maris Gothóni RSO:n intendentiksi

Maris Gothóni on toiminut pianistina, kirjailijana ja taiteellisena suunnittelijana. Hän kirjoitti Rondoon kolumneja 2000-luvun alussa.

Maris Gothóni aloittaa RSO:n intendenttinä 1.8.2024. Hän siirtyy Radion sinfoniaorkesterin intendentiksi Belgian kansallisorkesterin taiteellisen suunnittelupäällikön tehtävästä.

Kotimaahansa kansainvälisistä johtotehtävistä palaava Maris Góthoni on aiemmin toiminut vastaavassa tehtävässä Stavangerin sinfoniaorkesterissa vuosina 2018–2023. Lisäksi hän on toiminut monipuolisesti klassisen musiikin suunnittelutehtävissä eri maissa. Suomessa hän on suunnitellut Porvoon Suvisoiton kesän 2023 ohjelmiston yhdessä korealaisen säveltäjän Unsuk Chinin kanssa.

Gothóni on opiskellut Berliinin taideyliopistossa ja suorittanut siellä diplomitutkinnon pääaineenaan solistinen piano. Lisäksi hän on opiskellut taidejohtamista Hampurin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa.

Intendentin tehtävään kuuluvat orkesterin taiteellisen toiminnan suunnittelu yhteistyössä ylikapellimestarin kanssa, siihen liittyvät sopimusneuvottelut sekä orkesterihallinnon esihenkilövastuu. Intendentti toimii Luovat sisällöt ja media -yksikössä ja on yksikön johtotiimin jäsen. 

“Syyskuussa eläkkeelle jäävä Tuula Sarotie on tehnyt upean uran RSO:ssa. On hienoa, että saamme Marisin kaltaisen kovan luokan osaajan johtamaan orkesteriamme. Kulttuurin edistäminen on Ylen julkisen palvelun ytimessä ja RSO toteuttaa tätä tehtävää tarjoamalla musiikillisia elämyksiä kaikille tulotasosta tai asuinpaikasta riippumatta”, sanoo Ylen Luovat sisällöt ja media -yksikön johtaja Ville Vilén.

Gothoni iloitsee valinnastaan suuresti. “Olen innoissani päästessäni työskentelemään ylikapellimestari Nicholas Collonin ja Radion sinfoniaorkesterin kanssa, ja on erityinen kunnia saada seurata Tuula Sarotietä intendenttinä. On unelmieni täyttymys palata kotimaahani 25 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen tekemään yhteistyötä suurenmoisen orkesterin kanssa. Minulla on RSO:sta unohtumattomia muistoja lapsuudesta saakka ja odotan innolla yhteistä matkaa!”

 

Tuoreimmat uutiset