lauantai toukokuu 4. 2024

Matti Raekallio ottaa hoitaakseen pandemian takia täyttämättä jääneen Sibelius-Akatemian pianoprofessuurin

Matti Raekallio on kysytty opettaja maailmalla. Sibelius-Akatemiaan Raekallio saapuu New Yorkin maailmankuulusta Juilliard Schoolista, jossa hän on toiminut pianonsoiton professorina viimeiset 13 vuotta. © Heikki Tuuli

Matti Raekallio hoitaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian pianomusiikin professuuria kunnes koronatilanteen vuoksi lykkääntynyt professuurin täyttöprosessi saadaan päätökseen.

 

Sibelius-Akatemian pianoprofessuurin täyttöprosessia on jouduttu lykkäämään, sillä pandemian vuoksi muun muassa julkisia soveltuvuusnäytteitä ei ole tänä keväänä voitu järjestää. Musiikin tohtori Matti Raekallio hoitaa professuuria lukuvuoden 2020–2021, kunnes varsinainen uusi professori vuosille 2020–2025 on saatu rekrytoitua.

Menestynyt pianisti on opettanut Sibelius-Akatemiassa aiemminkin vuosina 1978–2008, joista viimeiset 12 vuotta kuluivat professorina.

Vuodet 2005–2015 Raekallio toimi Euroopan arvostetuimpiin kuuluvassa Hannoverin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa. Nyt Raekallio saapuu Sibelius-Akatemiaan professorin pallille New Yorkista, jossa on hän toiminut maailmankuulun Juilliard Schoolin pianonsoiton professorina vuodesta 2007 lähtien. Hän on ensimmäinen suomalainen, joka on kutsuttu Juilliardin vakituiseksi professoriksi.

Raekallio odottaa innolla paluuta Suomeen ja Sibelius-Akatemialle. ”Tuntuu todella mukavalta saada palata Sibelius-Akatemiaan, joka on upea oppilaitos. Se oli ensimmäinen työpaikkani, ja mitä ilmeisimmin siitä tulee myös viimeinen. Aivan erityisen mieluista on ylipäänsä palata Suomeen. On helpottavaa asua taas maassa, johon voi samaistua, jota johdetaan rationaalisesti ja jonka yhteiskunnalliset arvot ovat oikeansuuntaiset”, Raekallio toteaa tiedotteessa.

Tuoreimmat uutiset