tiistai toukokuu 7. 2024

Muinaiskohteelle oma musiikkifestivaali

Göbeklitepe

Turkin kulttuuriviranomaiset ovat järjestämässä uutta musiikkifestivaalia historiallisiin puitteisiin. Göbeklitepen klassisen musiikin festivaali saa paikkansa ja aikansa ensi marraskuussa, ohjelma julkistetaan jo aiemmin heinäkuussa. Tapahtuman järjestää Piu Entertainment -artistitoimisto, joka on tuonut Turkkiin maineikkaita klassisen musiikin esiintyjiä aina Placìdo Domingosta viulisti Joshua Belliin.

Piu Entertainmentin johtaja Cemil Demirok tähdentää, että klassista musiikkia sisältävän festivaalin yksi tarkoitus on lisätä paikan tunnettavuutta maailmalla. Göbeklitepen arkeologinen kaivauskohde temppeleineen on yksi maailman tärkeimpiä arkeologisia kohteita. Paikka löydettiin ensi kertaa 1963 ja sen iäksi on arvioitu noin 12 000 vuotta, mikä tekee siitä maailman vanhimman muinaistemppelikohteen, noin 7000 vuotta vanhemman kuin Stonehenge. Erikoinen palvontapaikka on ehdolla UNESCOn maailmanperintölistalle.

Festivaalin konsertteja suunnitellaan Istanbuliin ja Göbeklitepestä 18 km päässä olevan Şanlıurfan kaupungin itäiseen provinssiin. Tapahtuman tuotot menevät puolestaan Göbeklitepen mainostamiseen ja esittelyyn. Toinen peruste musiikkitapahtumalle ovat Demirokin mukaan myös artistien peruuttamat konsertit, vaikutteenaan Eurooppaan ja Turkkiin viime aikoina tehdyt terrori-iskut.

Jatkamme tapahtumien organisointia ja maailmantähtien tuomista Turkkiin konserttien peruutuksista ja siirtymisistä huolimatta, estääksemme terroria saavuttamasta tavoitteensa.”

Uudesta festivaalista uutisoi ensimmäisenä turkkilaismedia Hürriyet Daily News.

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tuoreimmat uutiset