maanantai huhtikuu 29. 2024

Olavinlinnassa soi sittenkin musiikki kesällä – Savonlinna-kvartetti konsertoi kahdesti viikossa

Savonlinna-kvartetissa soittavat viulistit Andrei Nikulin ja Maria Sidorkina, alttoviulisti Katja Inkala sekä sellisti Lauri Kärrylä. Kuvalähde: Savonlinnan orkesteri

Savonlinna-kvartetti järjestää koko kesän ajan kahdesti viikossa kamarimusiikkikonsertin Olavinlinnassa.

 

Savonlinna-kvartetin ja Savonlinnan orkesterin loppukevään konsertit jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi. Niinpä Savonlinnan orkesterin runkona toimivan ammattikvartetin jäsenet pitivät kesälomansa pandemia-aikaan, ja tuleva kesä onkin työntäyteinen.

Savonlinna-kvartetti konsertoi Olavinlinnan kongressisalissa kesä- ja heinäkuun ajan kahdesti viikossa: keskiviikkoisin ja lauantaisin. Konserteissa pidetään huolta turvaväleistä ja saliin otetaan sisään vain noin 30 kuulijaa.

Kvartetin kesäinen konserttisarja alkaa tällä viikolla poikkeuksellisesti torstaina 4. kesäkuuta. Aloituskonserttien solistina kuullaan kanttori Esa Pyöriää. Ohjelmassa on muun muassa Ahti Sonnisen, Oskar Merikannon, Leevi Madetojan sekä Pyöriän sävellyksiä. Torstaina kuultava konserttiohjelma toistetaan uudestaan lauantaina. Tällä tavalla jatketaan myös myöhempinä viikkoina.

Tarkemmin kvartetin kesän konsertteihin pääset tutustumaan täällä.

Tuoreimmat uutiset