keskiviikko toukokuu 15. 2024

Kapellimestari Ryan Bancroft aloittaa syksyllä 2021 Tapiola Sinfoniettan taiteellisena partnerina

Yhdysvaltalainen kapellimestari Ryan Bancroft aloittaa Tapiola Sinfoniettan taiteellisena partnerina syksyllä 2021. Kuvalähde: Tapiola Sinfonietta

Tapiola Sinfonietta on valinnut uudeksi taiteelliseksi partnerikseen yhdysvaltalaisen kapellimestari Ryan Bancroftin, joka aloittaa kolmivuotisen kautensa syksyllä 2021.

 

Yhdysvaltalainen Ryan Bancroft nousi kansainväliseen tietoisuuteen vuonna 2018, jolloin hän voitti arvostetun nuorten kapellimestareiden Malko-kilpailun ensimmäisen palkinnon ja yleisöpalkinnon. Kilpailuvoiton jälkeen hän on debytoinut lukuisissa eurooppalaisissa orkestereissa sekä kotimaassaan Yhdysvalloissa.

Tapiola Sinfoniettan edessä Bancroft debytoi vuoden 2019 lokakuussa. Hän tulee vierailemaan myös tulevalla kaudella Espoossa, ennen kuin työ taiteellisena partnerina alkaa. Lisäksi syksyllä 2020 Bancroft aloittaa BBC:n Walesin kansallisorkesterin ylikapellimestarina.

Bancroft pitää suurena kunniana nimitystään Tapiola Sinfoniettan taiteelliseksi partneriksi ja odottaa innolla tulevia vuosia yhdessä.

“Työskennellessäni tämän orkesterin kanssa olen havainnut harvinaisen ja syvästi koskettavan asenteen musiikin tekemiseen: pyrkimyksen uudistaa konserttikokemusta, omistautumisen kamarimusiikin ihanteille ja kiitettävän yhdessä tekemisen hengen”, kapellimestari kertoo tiedotteessa.

Myös orkesterilaiset ovat iloisia tulevasta yhteistyöstä. Tapiola Sinfoniettan vs. intendentti Anna Jaskiewiczin mukaan Bancroftin ensikosketus orkesterin kanssa oli sähköinen.

“Jo ensimmäisten harjoituspäivien aikana muusikot vetosivat hallintoon, että tuleehan Ryan pian uudelleen.”

Bancroft seuraa tehtävässään kapellimestari-sellisti Klaus Mäkelää, jonka kausi päättyy vuonna 2021. Kitaristi-säveltäjä Marzi Nymanin vuonna 2015 alkanut kausi jatkuu edelleen.

Ensimmäiset taiteelliset partnerinsa orkesteri valitsi vuonna 2006. Vuodesta 2019 lähtien orkesteri on nimittänyt myös residenssitaiteilijan, joka kaudella 2020–2021 on sopraano Tuuli Takala.

Tuoreimmat uutiset