lauantai toukokuu 4. 2024

Orkesterien vieraat suomalaistuvat

RSO löysi paikkaajan läheltä, sillä Esa-Pekka Salonen johtaa syyskuun Kansallisoopperassa.

Suomen hallituksen linjaamat tiukentuneet matkustusrajoitukset ovat aiheuttaneet muutoksia orkesterien syksyn vieraissa: ulkomaisia kapellimestareita ja solisteja on pitänyt vaihtaa suomalaisiin. Muutoksista ovat ilmoittaneet jo ainakin Radion sinfoniaorkesteri ja Tampere Filharmonia.

RSO:n vieraana piti 18.9. olla Lontoon filharmonikkojen tuleva ylikapellimestari Edward Gardner, mutta konsertin johtaa Esa-Pekka Salonen. Ohjelmassa on edelleen Schumannin pianokonsertto ja John Adamsin Kamarisinfonia. Pianosolisti Jan Lisieckin kohtalo on vielä auki, mutta todennäköisesti hänkin joutuu vaihtoon. 23.9. Elim Chanin tilalla johtaa Sakari Oramo.

Maahantulorajoituksista johtuen Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali johtaa orkesterinsa kaikki syyskuun sinfoniakonsertit pois lukien 11.9. konsertit, jotka johtaa  orkesterin konserttimestari Pekko Pulakka. Rouvalille muutos sopi, koska hänen syyskuinen konserttinsa Bergenissä jouduttiin perumaan vastaavasta syystä. Hän on iloinen järjestelystä, koska keväällä iso osa omista konserteistaan Tampereella jäi pois.

Karanteenien aiheuttamista muutoksista laajemmin Santeri Kaipiaisen artikkelista täältä

Harri Kuusisaari

Tuoreimmat uutiset