sunnuntai huhtikuu 28. 2024

Osmo Vänskä valittu Soulin filharmonikkojen ylikapellimestariksi

© Joel Larson

Kapellimestari Osmo Vänskä aloittaa Soulin filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina Etelä-Koreassa ensi tammikuussa. Kausi kattaa vuodet 2020-2022. Samaan aikaan Vänskä jatkaa Minnesotan orkesterin taiteellisena johtajana yhtä lailla vuoteen 2022. Lahden kunniakapellimestariudesta tai Islannin sinfoniaorkesterin päävierailijuudesta hän ei ole ilmoittanut luopuvansa. Orkesteri tiedotti asiasta YouTube-videollaan.

”Odotan yhteistyötä muusikkojen ja hallinnon kanssa luodakseni inspiroivia konsertteja ja kiinnostavia ohjelmakokonaisuuksia Soulin innostuneelle yleisölle”, Vänskä kommentoi agentuurinsa tiedotteessa.

Vuonna 1945 perustettu Soulin filharmoninen orkesteri on yksi Kaukoidän merkittävimmistä sinfoniaorkestereista. Soulin kaupunkiseudulla elää yli 20 miljoonaa ihmistä, ja klassisen musiikin suosio on ollut nousujohteista Etelä-Koreassa; siitä kertovat jo lukuisien soittokilpailujen eteläkorealaiset finalistit viime vuosina, kansainvälistä uraa tekevät solistit sekä Unsuk Chinin kaltaiset nykysäveltäjät.

 

Tuoreimmat uutiset