torstai toukokuu 2. 2024

Panula-kilpailu päättyi tasapeliin – soraääniä liikkeellä

Panula-kilpailun voittajakolmikko Aavik, von der Goltz ja Iselin. Kuvalähde: kilpailun verkkosivut

Kahdeksas kansainvälinen Jorma Panula -kapellimestarikilpailu on päättynyt perjantaina 19.11. Tuomaristo on päättänyt jakaa ensimmäisen palkinnon kolmen finalistin kesken: saksalainen Jascha von der Goltz, ranskalainen Nathanael Iselin ja virolainen Henri Christofer Aavik saivat kaikki ensimmäisen palkinnon, arvoltaan 8000 euroa.

Tilanne muistuttaa hieman kilpailun edellistä toteutusta vuonna 2018, jolloin ensimmäistä sijaa ei jaettu ollenkaan, vaan neljä finalistia olivat jaetuilla toisella ja kolmannella sijalla. Kilpailun tiedotteen mukaan ”tuomariston puheenjohtaja, akateemikko Jorma Panula kuvasi kilpailua ennätyksellisen tasaiseksi. Siksi tähän ratkaisuun päädyttiin.”

Ilmeisesti kulisseissa kuitenkin puheensorinaa kilpailun kulusta ja tuomariston päätöksistä riittää. Slipped Disc –sivuston Norman Lebrecht sanoo kaikkien kolmen finalistien olleen kahden tuomarin, Nicolás Pasquet’n ja Johannes Schaeflin, nykyisiä tai entisiä oppilaita. Eräs anonyymi tietolähde väittää niin ikään, että tuomariston jäsenten ei tarvinnut jäävätä itseään omien oppilaittensa kohdalla.

Tuoreimmat uutiset