keskiviikko toukokuu 15. 2024

Pianisti lähtee Helsingistä Hampuriin lähes kotikentälle

Omien ikäsarjojensa voittajina Steinway-osakilpailussa palkitut Jason Hu, 13, Anton Mejias, 15, ja Ellen Simos, 11. ©Tatu Tamminen
Omat ikäsarjansa voittivat Jason Hu, 13, Anton Mejias, 15, ja Ellen Simos, 11. ©Tatu Tamminen

 

Nuorten pianistien kilpailu Steinway Piano Festival käytiin Suomessa ensimmäistä kertaa sunnuntaina. Tuomaristo valitsi syyskuussa Saksan Hampurissa järjestettävälle konserttifestivaalille esiintymään 15-vuotiaan Anton Mejiaksen.

©Tatu Tamminen
Anton Mejias. ©Tatu Tamminen

Mejias on Teppo Koiviston ja Niklas Pokin oppilas Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa. Kuusivuotiaasta asti pianoa soittanutta helsinkiläistä on aiemmin opettanut myös Meri Louhos. Hampuri ei ole Mejiakselle kaupunkina vieras, ja ensi syksyn matkamajoitukselle saattaa olla useitakin vaihtoehtoja. ”Äidin puolen serkkuni asuvat siellä, ja olen käynyt heillä parikin kertaa”, hän kertoo.

Mielessä on tällä hetkellä ainakin Franz Lisztin etydien (nyt kuultiin La campanella) ja Frédéric Chopinin balladien sijoittaminen lopulliseen festivaaliohjelmistoon. ”Suosikkisäveltäjäni on kyllä Rahmaninov”, Mejias tuumii.

Tuomariston Helsingin Musiikkitalossa muodostivat professori Margit Rahkonen sekä pianistit Risto-Matti Marin ja Janne Mertanen. Parhaasta suomalaisen teoksen esityksestä palkinnon sai Liisa Smolander. Myös moni lähiaikoina pidettävä kotimainen musiikkifestivaali jakoi kilpailun kautta esiintymispalkintoja.

Palkitut sarjoittain:

15–17-vuotiaat

I. Anton Mejias

II. Alicia Ibanez-Resjan ja Tarmo Peltokoski

III. Liisa Smolander ja Heta Räisänen

12–14-vuotiaat

I. Jason Hu

II. Mikeal Loponen, Samuel Eriksson, Arttu Nevala ja Sofia Stasevska

III. Ilona Liiman

11-vuotiaat ja nuoremmat

I. Ellen Simos

II. Anlan Fu

III. Lumia Simos, Julia Elomaa, Alina Pettinen, Yuhan Wu ja Ella Oksava

Korjaus 29.5. klo 22.14: ”osakilpailu” muutettu Suomen kilpailuksi ja Hampurin tapahtuma ”kilpailusta” konserttifestivaaliksi.

LUE MYÖS: Steinway Piano Festival on nuorten pianistien kilpailu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tuoreimmat uutiset