tiistai toukokuu 7. 2024

Radion Sinfoniaorkesteri perustaa oman festivaalin

RSO:n ylikapellimestari Hannu Lintu. Kuva: Veikko Kähkönen

Radion Sinfoniaorkesteri perustaa oman festivaalin konserttitoimintansa oheen. Uuden RSO-festivaalin teema vaihtuu vuosittain ja ensimmäinen teema on Beethoven. 10.–25.1.2018 järjestettävän festivaalin avaa konserttiversio oopperasta Fidelio. Ohjelmassa on myös sinfoniakonsertteja, resitaaleja ja oheistilaisuuksia. 

Ylikapellimestari Hannu Lintu kertoo festivaalin antavan mahdollisuuden paneutua syvällisemmin RSO:lle tärkeisiin aiheisiin.

Oma festivaali antaa myös oivan ja poikkeuksellisen mahdollisuuden kutsua vieraaksi yhtyeitä ja orkestereita. RSO:n Beethoven-festivaalilla esiintyvätkin Suomalainen barokkiorkesteri ja jousikvartetit Meta4 sekä Uusi Helsinki -kvartetti.

Fidelion päärooleissa laulavat puolestaan sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja tenori Russell Thomas. Puherooleissa esiintyvät näyttelijät Esko Salminen ja Kati Outinen. Lintu kertoo, että Beethovenin lisäksi ohjelma saa osansa ainakin nykysäveltäjien tuotannosta.

Beethovenin aina radikaalit musiikilliset ratkaisut törmäytetään mm. Dussekin, Krausin, Webernin, Zimmermannin, Kagelin ja Lindbergin kanssa.”

Tuoreimmat uutiset