torstai toukokuu 2. 2024

RSOn tv-ohjelmalle KOURA-palkinto

Hannu Lintu, kuva Veikko Kähkönen
Kuva: Veikko Kähkönen

Radion Sinfoniaorkesteri ja kapellimestari Hannu Lintu palkittiin työstään Yle Teeman tv-ohjelman Sibelius, Lintu ja RSO parissa. Koulutusrahasto KOURA valitsi vuoden parhaat ohjelmat ja sarja sai Kulttuurisisällöt-sarjan pääpalkinnon: 15 000 euroa. Tunnustukset jaettiin Helsingissä Astoria salissa 17.3. KOURA perusteli palkinnon antamista kyseiselle ohjelmalle seuraavasti:

Tämä ohjelma johdattaa katsojan juhlitun säveltäjäsankarimme sielunmaisemaan oman musiikkinsa kautta. Ohjelma avaa katsojalle uusia näkökulmia ja tunnelmia kuuluisimman säveltäjämme teoksiin kapellimestarin opastuksella. Musiikki herää eloon aikansa tapahtumiin ja saa kuuntelijan kuulemaan sinfonioita uudella tavalla. Ohjelma huipentuu RSOn taidokkaaseen soittoon.”

KOURA-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv-, radio- ja verkkosisällöille jaettavat rahapalkinnot. Palkittuja ohjelmantekijöitä oli yhteensä 130 ja ehdokkaina oli 124 sisältötuotetta. Koulutusrahasto KOURA on Yleisradion ja MTV3:n sekä Suomen Journalistiliiton, Suomen Lavastajain Liiton, Suomen Muusikkojen Liiton ja Suomen Näyttelijäliiton vuonna 1985 perustama rahasto.

 

 

 

Tuoreimmat uutiset