tiistai toukokuu 7. 2024

Sakari Oramo Sibelius-Akatemian professoriksi

Sakari Oramo. Kuva: Benjamin Ealovega

Oramo seuraa tehtävässään Atso Almilan, Jorma Panulan ja Leif Segerstamin jalanjälkiä.

Kapellimestari Sakari Oramo aloittaa Sibelius-Akatemian kapellimestarikoulutuksen uutena professorina 1.1.2020. Oramo seuraa tehtävässä Atso Almilaa, joka eläköityy kautensa päättyessä vuonna 2019.

Kausi professorina on Oramolle viisivuotinen. Hänen edeltäjiään professoreina ovat olleet Almilan lisäksi Jorma Panula ja Leif Segerstam.

”Sibelius-Akatemia on säilyttänyt asemansa yhtenä maailman johtavista orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen opinahjoista jatkuvan kehittämisen ansiosta. Toimiminen nuorten, asiaan sen vaatimalla vakavuudella suhtautuvien opiskelijoiden kanssa merkitsee vuosikymmenien aikana kertyneen tietotaidon asettamista seuraavien sukupolvien palvelukseen”, Oramo kuvailee ja kertoo olevansa nimityksestä erittäin innoissaan.

Kapellimestari lisää olevansa kiinnostunut jatkamaan ja laajentamaan yhteistyötä sekä Taideyliopiston sisällä että suomalaisten ammattiorkestereiden kanssa.

”Klassisen musiikin alalla ei ole oikotietä perusasioiden ohi. Opiskelijat on tärkeää saattaa jatkuvasti alttiiksi toisille muusikoille ja yleisölle.”

Tuoreimmat uutiset