tiistai toukokuu 14. 2024

Savonlinnan Orkesterin johtajalle vakipesti Saksasta

Kuva: Suomen sinfoniaorkesterit ry.
Kuva: Suomen sinfoniaorkesterit ry.

Kapellimestari Kari Kropsu on valittu Saksan Sachsen-Anhaltin osavaltiossa sijaitsevan Nordharzer Städtebundtheater -oopperataloon ensikapellimestariksi. Teatteri on asukasluvuiltaan yhteenlaskettuna 65 000:een yltävien kahden paikkakunnan yhteinen kulttuurilaitos. Sen taiteellinen johtaja ja intendentti on Johannes Rieger.

Yhteensä 84 hakijan joukosta valittu Kropsu aloittaa pestinsä marraskuussa ja jatkaa vuonna 2014 alkanutta Savonlinnan Orkesterin tehtäväänsä vielä kevääseen 2017. Saksan-pesti loppuu puolestaan keväällä 2019. Nordharzer Städtebundtheaterissa on suomalaismuusikoista töissä myös baritoni Juha Koskela.

Kari Kropsu toimi vuosina 2000–2003 Suomen Kansallisoopperassa kapellimestarina. Hänen uraansa on sisältynyt myös vahvasti musiikkikasvatusta, ensin Joensuun konservatorion ja tällä hetkellä Savonlinnan musiikkiopiston rehtorina. Vuoden 2016 aikana kukaan muu suomalainen kapellimestari ei ole toiminut Suomen ulkopuolisissa oopperataloissa vakituisena kapellimestarina ennen Kropsun valintaa.

LUE MYÖS artikkeli 100 vuotta täyttäneestä Savonlinnan Orkesterista.

Tuoreimmat uutiset