sunnuntai toukokuu 5. 2024

Sinfoniaorkesteri mukana mielenosoituksessa

jan söderblom
Jan Söderblom johtaa Meillä on unelma -orkesteria tilaisuudessa.

Rasismin ja fasismin vastainen mielenosoitus Peli poikki! Rikotaan hiljaisuus pidetään lauantaina 24.9. Helsingissä. Tapahtumaan osallistuu myös kokonainen sinfoniaorkesteri, nimeltään Meillä on unelma. Pääkaupunkiseudun muusikoista koostuvan orkesterin on koonnut tapahtumaa varten kapellimestari Jan Söderblom.

”Rap-artisti Paleface eli Karri Miettinen pyysi minua mukaan. Järjestin kolme vuotta sitten We Agree to Disagree -rauhankonsertin Musiikkitalolla, joten voi olla, että siksi minua kysyttiin tähän”, Söderblom kertoo ja kommentoi syitä osallistumiselleen.

”Otamme aivan liian usein isolla vaivalla ja pitkään rakennetut hyvät elinolomme, vapauden ja demokratian itsestäänselvyytenä. Jos emme ole valmiita puhumaan niiden puolesta ja rakentamaan niitä, ne murenevat. Tällaisina aikoina kun pelko yrittää saada jalkaa oven väliin yhteiskunnassa, niin on tärkeää, että kannustamme ja rohkaisemme toinen toisiamme.”

Orkesterin soittama ohjelma jää huomenna kuultavaksi. Tilaisuuden muihin esiintyjiin ja puhujiin kuuluu muun muassa presidentti Tarja Halonen.

Tuoreimmat uutiset