perjantai toukokuu 17. 2024

Suomalaissäveltäjälle elokuvamusiikin huippupalkinto

Panu Aaltio on opiskellut aiemmin elokuvasävellystä Los Angelesissa ja musiikkiteknologiaa Sibelius-Akatemiassa. Kuva: www.panuaaltio.com

Säveltäjä Panu Aaltio on voittanut yhden maailman arvostetuimmista elokuvamusiikin palkinnoista. Palkinto parhaan dokumenttielokuvan musiikista tuli Aaltion musiikista dokumenttiin Järven tarina. Palkinnon jakoi kansainvälisten elokuvamusiikkikriitikkojen järjestö IFMCA.

Samassa kategoriassa Aaltion kanssa kisasi mm. Hans Zimmer, yksi Hollywoodin tuotteliaimmista ja arvostetuimmista elokuvasäveltäjistä. Zimmer teki musiikin dokumenttiin Planeetta maa 3 kahden muun säveltäjän kanssa.

Jury päätyi kuitenkin Aaltioon, joka on ehdolla Järven tarinan musiikista myös vuoden 2016 Jussi-palkinnon saajaksi. Palkintojen saajat valitsi yli 50 maasta tuleva elokuva- ja tv-toimittajien kaarti. Kaikki IFMCA Awards 2016 -voittajat löydät täältä.

35-vuotiaalle Aaltiolle palkinto on jo toinen lajissaan. Ensimmäisen kerran Aaltio sai saman palkinnon musiikistaan dokumenttiin Metsän tarina, jolle Järven tarina on jatkoa. Aaltio on tehnyt aiemmin musiikin myös mm. elokuviin Tummien perhosen koti ja Hella W sekä ollut mukana tekemässä musiikkia elokuvaan Spider-Man 3 ja tv-sarjaan Lost.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tuoreimmat uutiset