Kokonainen-festivaali siirtyi kesän kynnykselle

Tunnelmia vuoden 2021 Kokonainen-festivaalilta. © Maarit Kytöharju

Kanta-Hämeessä vuodesta 2016 järjestetty Kokonainen-festivaali on siirtynyt aiemmasta heinä-elokuun vaihteen ajankohdastaan nyt toukokuulle. Festivaalin ydinajatuksena on taidemusiikin tasa-arvon ajaminen korostamalla kamarimusiikillisessa ohjelmasuunnittelussaan nais- ja vähemmistösäveltäjiä sekä -taiteilijoita. Festivaalin perustajan ja taiteellisen johtajan, viulisti Linda Suolahden ohella taiteellisen suunnittelun vieraana on tänä vuonna ollut viulisti Antti Tikkanen. Festivaalin kamarimuusikkoja ovat myös viulistit Viivi Hakkarainen ja Annemarie Åström, alttoviulisti Mari Viluksela, sellistit Kati Raitinen ja Eeva Rysä, pianisti Tiina Karakorpi ja sopraano Kaisa Ranta.

Kokonainen käynnistyy tänä vuonna varaslähdöllä Helsingin G Livelabissa keskiviikkona 18.5. yhteistyössä Punavuoren kamarimusiikkiyhdistys PuKama ry:n ja Wegelius kammarstråkarin kanssa, ohjelmassaan Lotta Wennäkosken, Pauline Viardot-Garcian, Cecilia Damströmin ja Dobrinka Tabakovan teoksia. Varsinainen festivaaliviikonloppu avautuu 21.5. Janakkalan kirjastossa Sergei Prokofjevin, Ann-Elise Hannikaisen, Kelly-Marie Murphyn ja festivaalin residenssisäveltäjä Rouzbeh Rafien teoksilla. Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa vuorossa on Rafien, Damströmin, Nico Muhlyn ja Dora Pejačevićin musiikkia, josta matka jatkuu iltamiin läheiselle Keltaiselle talolle.

Sunnuntaina 22.5. kanteleensoittaja Eija Kankaanranta esiintyy yhdessä Eero Palviaisen, Pauliina Fredin ja Mikko Perkolan barokkitrion kanssa Kiipulan kartanossa Turengissa. Päätöskonsertissa Tervakosken seuratalolla esitetään Rafien kahden teoksen lisäksi Mikko Heiniön, Juhani Nuorvalan ja Amanda Maier-Röntgenin teokset.

Edellinen artikkeliTalviharmonikkaa toukokuussa
Seuraava artikkeliNuoret viuluvirtuoosit kokoontuvat jälleen Sibelius-kilpailuun