Kuopion vanhojen koskettimien festivaali juhlii pyöreitä

Virolainen Una Corda Ensemble: Kristi Mühling, kannel, Liis Jürgens, harppu, Ene Nael, cembalo.

Kuopiossa järjestetään 15.5.–2.6. kymmenettä kertaa klavikordiin ja muihin vanhan musiikin kosketinsoittimiin keskittyvä Nordic Historical Keyboard Festival, jonka taiteellisena johtajana toimii sen perustaja, kosketinsoittaja Anna Maria McElwain. Festivaalilla on sen taipaleen varrella esiintynyt 94 esiintyjää 22 eri maasta, ja keskiajan, renessanssin ja barokin ajan musiikin lisäksi myös kantaesityksiä on kuultu yhteensä 17 kappaletta, minkä lisäksi festivaalin ohessa on järjestetty mm. klavikordikilpailu ja sävellyskilpailu. Tänä vuonna kosketinsoittimista kuullaan klavikordin lisäksi myös mm. cembaloa ja virginaalia.

Festivaali koostuu 25 konsertista, joista ensimmäisessä sunnuntaina 15. toukokuuta esiintyy virolainen Una Corda Ensemble. Muita kansainvälisiä vieraita ovat kosketinsoittajat Areli Cortes, Esther Yae Ji Kim, Ulrika Davidsson, Ingrid Eriksen Hagen, Ilton WjuniskiSigrun StephanAlbert MühlböckFabio RegaliGilbert Martinez sekä kaksosveljet Gergely ja Zsombor Tóth-Vajna, kontratenori David Feldman ja viulisti David Lluch Sicard. Kotimaisia esiintyjiä ovat McElwainin ohella kosketinsoittajat Assi KarttunenPäivi Vesalainen ja Eija Virtanen kielisoittajat Olli Hyyrynen ja Janne Malinen, nokkahuilisti Janne Silén, klarinetisti Marketta Kivimäki ja tanssija Tiina Sara-aho.

Edellinen artikkeliTarmo Peltokoski Latvian kansallisen sinfoniaorkesterin taiteelliseksi johtajaksi
Seuraava artikkeliViikkokatsaus 18-19/2022: Musiikkialan enemmistö kohdannut epäasiallista käytöstä; Aleksander Toradze ja Teresa Berganza kuolleet