Pääsiäisviikolla vietetään Hetan musiikkipäiviä

Ounastunturin maisemaa Enontekiössä. © Anneli Kultima / Hetan musiikkipäivät

Hetan Musiikkipäiviä vietetään Enontekiössä 53. kertaa 11.–17. huhtikuuta. Teemana on tänä vuonna ”Kohtaamisia”, ja musiikkia esitetään Enontekiön kirkon ohella päiväkodissa, vanhainkodissa, hiihtovaelluksella sekä Norjan puolella Kautokeinossa. Ohjelmassa kohtaavat myös vanhat ja uudet säveltäjät.

Virsilauluillalla 11.4. käynnistyvien musiikkipäivien ensimmäinen varsinainen konsertti on lappilaisten muusikoiden Trio Polaren kamarikonsertti keskiviikkona. Kiirastorstain konsertissa kuullaan muun muassa sovitus pianolle ja jousikvartetille Einojuhani Rautavaaran Cantus arcticuksesta pianisti Laura Mikkolan ja Zagros-kvartetin soittamana. Perjantaina Zagros ja sopraano Tuuli Lindeberg yhdistävät Perotinuksen ja Hildegard Bingeniläisen keskiaikaista musiikkia myöhempiin vuosisatoihin ja aikamme musiikkiin, mm. Outi Tarkiaisen ja Lotta Wennäkosken sävellyksiin. Lauantai-iltana Mikkola ja viulisti Hannu Vasara esittävät musiikkia kolmelta vuosisadalta, ja sunnuntain päätöskonsertissa saa kantaesityksensä Maija Hynnisen pianokvintetto.

Konserttien ohella ohjelmassa on luentoja mm. psykiatri Jari Sinkkoselta. Hetan Musiikkipäivien taiteellisena johtajana toimii säveltäjä Tapio Tuomela.

Edellinen artikkeliViikkokatsaus 14/2022: Grammy-palkinnot jaettu, Sibelius-Akatemian maailmansijoitus putosi
Seuraava artikkeliMinna Leinosesta Tampere Biennalen uusi taiteellinen johtaja